Stauder, Ture, , ,

Helleborus-beruset

Der er ikke så meget ved have- og planteskolebesøg i januar. De fleste er naturligt nok gået i vinterhi eller er på vågeblus. Men det gælder ikke for Gartneriet Spiren ved Skælskør på Sydsjælland. De har Helleborus, juleroser og påskeklokker som speciale, og for dem er højsæsonen startet nu. Vi tog en tur der ned i dag. Vi fik en skøn køretur i strålende sol. Der var godt nok mange Helleborus. Og der var den ene vidunderlige af slagsen efter den anden. Her er en dobbelt, som jeg ikke anede fandtes. Jeg vidste ikke ret meget om helleborus, men der var rig mulighed for blomstersnak med indehaveren, som delte ud af sine store viden. Jeg ville gerne supplere min samling, som indtil videre kun består af en julerose. Men det var svært at vælge. Men jeg købte denne …og denne …og denne …og denne …og denne og en enkelt helt mørk mere. Nu skal jeg bare have fundet plads til dem i haven. Jeg havde egentlig kun regnet med at købe et par stykker, som kunne stå ved siden af den ene jeg har. Men nu tror jeg, at jeg er nød til at finde plads til et større stykke jord med Helleborus. Der kunne jo komme flere til samlingen. Sæsonen er kun lige startet, og der er mange som endnu ikke er kommet i blomst. Til marts er der Helleborus festival hos Spiren, så det kunne jo være 😉