Løg og knolde, Sommerblomster, Stauder

En gul collage

Gul er kommet for at blive i min have. Den har haft lidt trange kår tidligere, men i 2011 fik især den bleggule god plads.  Rølliken Credo var meget smuk og Lodden Løvefod fik også udvidet territoriet betragteligt


Til sommer kommer der helt sikkert mere gult.

Klik på billederne, så bliver de vist i stort format.

 

15 thoughts on “En gul collage

 1. Smukke billeder :0) Hvad er det for en gul blomst i det nederste højre hjørne? Den er rigtig fin.
  Jeg synes, gul i haven er fantastisk. Det er med til at give en varm og levende have.
  God weekend fra Mette

  1. Det er Hareøre, Bupleurum rotundifolium. En fin spinkel sommerblomst, som oftest sår sig selv igen, men meget moderat. Den kan varmt anbefales 😉

 2. Jeg har jo mængder af de varmt gul og efterhånden også nogen i en mere kold citrongul nuance. J
  eg skal vist også i gang med de lysegule stauder, kan jeg se ud fra din fine collage.
  Jeg har da løvefod og skælhoved til en start :o)

 3. Jeg er helt enig, de bleggule/cremegule kan vi ikke undvære i haven. De er så sarte og fine og passer ind i alle bedene, synes jeg.
  Jeg skal da vist have kigget på den lille hareøre, den ser sød ud 🙂

 4. ja, gul er en fantastisk farve og passer sammen med meget i rette blandinger. Især den lyse cremegule eller gul/grønne passer faktisk ind over alt.
  Røllike Credo blev også indført i min have i 2011, kun en enkelt plante med 3 skærme, så den så noget alene ud, men jeg har samlet nogle frø, så jeg håber at jeg får flere af dem i løbet af året, den er virklig smuk!

 5. Ja, Ina, særligt Euforbiaen i hjørnet er da FOR LÆKKER.

  Jeg har også slået mig på Lodden løvefod. Den kan jo alt, den plante!

  God weekend;

  Marianne
  Den Helbredende Have

 6. Det er jo ingen hemmelighed, at jeg er glad for gul, men jeg er altså også ret pjattet med din hvide helleborus med bordeaux tegninger. Du synes åbenbart, at den skal sidde deroppe i højre hjørne og friste mig 🙂

  Ha´en god weekend
  fra Birgitte – som vil udnytte sin forårs fødselsdag til at ønske sig helleborus én mas.

 7. Så herlige duse farger på plantene i collagen din! Særdeles behagelig for øynene ;o)
  Ja, nå gleder jeg meg til lysere dager, og en ny vår, så vi får se alt vokse og gro i hagen igjen!
  Ha en deilig helg!

 8. Ja, der skal da være plads til gult i en have. Det er så fint og yndefuldt med alle de rosa og blå farver, men en have (min have) skal ikke være perfekt, synes jeg. Der må godt være nogle gule sole, der blander sig… 😉

 9. Lige min smag i gule og jeg har dem allesammen, de er også fantastiske i buketter og Lodden løvefod og Hareøre er så gode som fyld sammen med alle farver. Smuk collage Ina:o)

 10. Smuk collage, jeg er også vild med de gule farver og glæder mig til at se min gule bed til sommer, om planterne står rigtig.
  Annette

 11. …….med smukt på.

  Gul er heller ikke den farve jeg har mest af ….men undvære den vil jeg ikke…….udvalget af gule stauder og sommerblomster er jo også nærmest eksploderet så der kan findes lige den nuance man leder efter.

  Knus Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield