Løg og knolde, Sommerblomster,

Den første gæk

I dag så jeg de første vintergækker på gårdspladsen. Vinteren har indtil videre været mild, så det er ikke så underligt, at løgvæksterne pibler op alle vegne. Det er bare noget ganske særligt hvert år, når de første vintergækker kommer. Billedet er ikke af bedste kvalitet, men jeg nåede ikke at få taget et nyt inden det blev mørkt. Vintergækken står iøvrigt ved foden af en piedestal med klokkeranker. En del af klokkerankerne er visnet ned, men der er stadig grene med masser af grønne blade. Den står et udsat sted ud mod en stærkt trafikeret vej og har ikke haft vildt mange blomster. Men den er i live endnu i modsætning til de andre klokkeranker inde i haven, som er visnet helt ned på nuværende tidspunkt. Måske er den trafikerede vej godt for noget. Det er stadig kun starten af januar, så vi kan nå at få masser af vinter endnu. Men tænk hvis det milde vejr fortsætter, så klokkeranken overlever. Jeg venter i hvert fald med at fjerne den, til den er helt vissen, for det kunne jo være 😉