Træer,

Feriesysler

Nu er julen vel overstået. Det sidste julehalløj var julefrokosten i tirsdags, og så er der ferie til d. 2. januar 🙂 Jeg havde jo forestillet mig, at nu skulle resten af ferien gå med småprojekter inde og ude og afslapning. Men der kom lige en virus forbi. Manden blev ramt d. 22. og har slæbt sig igennem julen med ondt i halsen og forkølelse og er stadig ikke helt frisk. Jeg ventede til gæsterne var gået i tirsdags, og så var det min tur. I går var aktivitetsniveauet på tv-kiggeri, kabale på computeren og intet andet. Lige nu har jeg altså ved hjælp af diverse medikamenter som næsespray, panodil og mentolsalve svunget mig op til at skrive på computeren. Det er forhåbentlig et niveau som holder. Helt skønt vil det være hvis jeg også får energi til at fjerne det mest julede pynt i dag. Især er det store juletræ efterhånden noget uønsket i vores lille stue, selv om det er et træ med historie. Det var oprindelig et lille 40 cm træ, som min datter havde på sit værelse til jul for nogle år siden. Hun plantede det derefter ud i sin lille haveplet ved køkkenhaven. Da vi skulle bygge mur i sommers måtte det væk. Det var nu blevet ca. 2½-3 meter højt. Vi prøvede at redde det, ved at flytte det til et andet sted i haven, fordi det skulle være året juletræ.  Træet kom sig aldrig rigtig efter flytningen, selv om det fik støtte til at modstå østenvinden og blev vandet jævnligt. Grenspidserne blev ved med at hænge, og der kom efterhånden lidt lysebrune pletter i nåledragten hist og her. Men vi opgav ikke, for det skulle kun klare et par dage inde i stuen, og det var vigtigt. Juleaften blev det fældet. Det meste af toppen skulle heldigvis kappes på grund af stuens lofthøjde. Toppen var nemlig især ramt af manglende spændstighed og grøn farve. Men ind kom det, og som sig hør og bør i vores familie pynter alle lidt på træet i løbet af dagen. Der er ikke så meget stil over det, men sådan skal det være. Det står normalt kun inde 3-4 dage, så det er ikke noget problem. Men lige nu på 6. dagen står det stadig inde med al sin pynt, grenspidser der peger lodret nedad, mange nålefri grene og endnu mere lysebrunt look. Jeg er sikker på, at det kommer ud i dag sammen med virussen 😉