Havearbejde,

Vinterklargøring med blade

Det blev til et par timer i haven igen i dag. Jeg fik revet alle bladene væk fra græsplæne og terrasse. De blev lagt i bedene, hvor der var bar jord. Her kan de formulde sig og forbedre jorden. De lidt sarte planter fik et ekstra lag rundt om fødderne i håb om, at de klarer sig lidt bedre end sidste vinter. Det gik især hårdt ud over ud over roser og hortensia. De fleste måtte beskæres helt tilbage i foråret på grund af frostskader. Den helbredende have har et forslag til en bladdyne til hortensia, som jeg overvejer at prøve, se HER. Tiden var ikke til det i dag, men måske næste weekend.Artiskokkerne har svært ved at overvintre her på midtsjælland. Hvert år forkultiverer jeg nye og planter ud. I år har de vokset sig ret store, og sat en del artiskokker. Selv om nattefrosten har været her flere gange, ser de ikke frostsvedne ud og sætter stadig artiskokker. Jeg har også givet dem et ordenligt lag blade ved fødderne i håb om, at de klarer sig denne vinter og skyder fra roden til foråret.