Buske, Efterår, Grønsager, Træer

Rød i november

Gravearbejdet er indstillet på grund af halsbetændelse, så nu er jeg øm i alle led af andre årsager end havearbejde. Det er naturligvis ikke særlig behageligt eller opmuntrende, og I skal slippe for detaljer eller mere klagesang. Jeg passer min røde hals, og i stedet får I et par billeder fra haven med rødt islæt fra i fredags, da jeg stadig var på benene.Bladbeden med sine blanke blade lyser op i køkkenhaven. Jeg overvejer, om jeg også skulle have dem i blomsterbedene ligesom sommerblomster. De er flotte i sensommeren sammen med rosa-røde blomster.Den røde grønkål kan også bruges sammen med blomster og stauder. Jeg har brugt den i krukker foran hoveddøren til jul. De remonterende jordbærplanter blomstrer stadig løs i det milde novembervejr.Med lidt mere sol og varme rødmer jordbæret også. Måske skulle jeg sætte et minidrivhus over, så jeg er helt sikker. Mit nyplantede paradisæbletræ fik et æble i år. Parykbusken er også fra i år, så den er beskeden i størrelsen. Men bladene har den rigtige røde farve.Imens de fleste træer står nøgne nu, har blodblommen har stadig sine røde blade på.De røde hyben på den anden side af hegnet skal også lige med.

Fortsat god søndag. Jeg kravler hen i sofaen og tænder for TV’et. Jeg har et par optagelser fra svensk TV om engelske haver liggende. De må helt sikkert være gode for både krop og sjæl 😉

13 thoughts on “Rød i november

 1. Din stakkel – god bedring. Og levende billeder fra engelske haver lyder da ikke som noge tosset måde at bruge en søndag eftermiddag/aften 🙂

 2. Rigtig god bedring, det er godt at du forkæler dig selv med dejligt tv:)
  Jeg bruger også rød bladbede og rødbeder i mine blomsterbede og til næste år vil jeg prøve med den røde grønkål.

 3. Sødes Ina – haveprogrammer må være den helt rigtige kælig pleje oven på sådan en led efterårs halsbetændelse. Sender dig en virtuel kop varm hyldebærsaft……

  Knuuuuuuuus ;0)

 4. Er det tilfældigt eller er det mon et farve-serie du har startet…gul eftermiddag….rød i november – hvad bliver det næste ?
  Dejlige glødende efterårsmotiver du har fanget.
  God bedring !

  1. Jeg tænkte også på det med farverne, da jeg havde skrevet indlægget. Men det er tilfældigt. Jeg har faktisk mange indlæg som handler om farver. Jeg ved ikke hvorfor 😉

 5. Halsbetændelse er ikke at spøge med – godt du passer på dig selv.
  Super idé at blande lidt bladbede og kål ind i blomsterbedene – hvorfor ikke.
  Den røde grønkål vil jeg huske :o)
  Rigitg god bedring Ina.
  Kh Helle

 6. Uf, hvor irriterende. Jeg håber at haveprogrammerne hjalp på den ømme hals 🙂 Jeg optager dem også. Det er guf her i efteråret at se dejlige engelske haver.
  Dine bladbeder er skønne. Jeg havde den et år, og jeg skal helt sikkert have dem til næste år, måske også i staudebedene 🙂

 7. Dejlige røde farver. Jeg tror du er ved at varme op til jul i den store stil :-). Lad os se at få overstået november, så det sjove kan begynde 🙂 – og halsbetændelsen kan gå væk.

  Rigtig god bedring – du arme
  Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield