Havearbejde, Træer

En gul eftermiddag

Jeg tog et par timer tidligere fri i dag, så jeg kunne nå i haven inden mørket faldt på. Det trængte jeg til, og efterårshaven er bare så smuk. Man bliver helt høj af alle bladene på jorden.

Det japanske kirsebærtræ har sluppet alle sine. Græsplænen er dækket af bade i gule og røde nuance. De lyse timer gør underværker. Man får masser af energi af det. Det med energien varede dog kun indtil et vist tidspunkt. Jeg har et temmelig stort bed, som jeg er ved at grave igennem. Det skal omlægges, og desværre er det fyldt med havepest. De har nogle smukke lilla klokkeblomster, men der er en grund til, at de hedder havepest. De breder sig uhæmmet og har nogle store rødder. Efter en times gravning måtte jeg stoppe. Jeg er ganske enkelt ikke i grave-form. Det med de store graveprojekter hører foråret og sommeren til i min have. Nu sidder jeg her helt lam i armene og har ondt af mig selv. Men det skal ikke stoppe mig! I morgen tager jeg en time mere, og måske to på søndag, og så er jeg sikkert færdig 😉

Men det var en skøn eftermiddag, og de kirsebærblade er bare så  smukke 🙂

6 thoughts on “En gul eftermiddag

 1. Efterårsbladene er skønne, men ingen tvivl om, at mange kirsebærblade er særdeles smukke 🙂
  God fornøjelse med gravningen!!

 2. Ååh, Ina – føler med dig……uanset hvordan man vender og drejer det, er og bliver gravearbejde bare ikke yndlingsbeskæftigelsen i haven, vel?
  God tilgang du har til det med, at tage 1 time eller 2 om dagen – du skal nok komme igennem.
  Jeg har aldrig hørt om havepest, dermed ikke sagt, at jeg måske ikke også har det – for jeg har har meget “vildt” rundt omkring i hjørnerne ;o)
  Kh Helle

 3. Jeg har så mange steder ( både nye og gamle bede) der burde graves igennem – men det kan jeg bare ikke klare. Jeg får ligesom dig lamme arme efter kort tid og også en meget øm lænd. Hos mig ender det altid med kun pletvis jordforbedring.
  Havepest / vild klokke har jeg lidt af i hækken – der er den fin. Jeg skal huske at holde den ude af bedene efter at have læst dit indlæg her.
  Fortsat god grave-weekend 🙂

 4. Øv, jeg kom slet ikke ud og grave i dag. Jeg stod op med ondt i halsen og hovedet, så jeg har ligget på sofaen med et tæppe over og set TV det meste af dagen. Det eneste positive ved det hele er, at der var en grund til, at jeg var så flad i går efter gravningen. Måske er ikke i så dårlig form alligevel 🙂

 5. Det var godt at du holdt fri lidt tidligere i fredags og fik noget fra hånden når nu du skulle være sløj bagefter. Havepest er forbandet irriterende og alligevel falder jeg for at lade den stå og blomstre fordi jeg synes den er sød.
  Kirsebærbladene i græsset er utrolig smukke jeg forstår godt at du nyder dem:) God bedring og god søndag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield