Havearbejde, Løg og knolde

Det orange bed del 2

Tak for alle de mange forslag til løg og stauder til bedet. Det har virkelig sat tankerne i gang. Jeg tror helt sikkert, at der skal noget pink i det bed ud over alt det orange og brunlige. Solhatten Hot Summer er allerede sat i bedet sammen med dagliljen Crimson Pirate.  Jeg nåede også at få lagt alle de nye forårsløg i går.

 

 

 

 

Jeg har lånt et par billeder fra nettet af Hyacinten Gypsy Queen og tulipanerne Prinses Irene og Fire Queen, som i stort antal kom i bedet. Desuden lidt af tulipanerne Banja Luka og Queen of Night, og prydløg Nectoroscorum siculum ssp bulgaricum. Jeg håber alle de prinsesser og dronninger kan finde ud af det sammen, ellers kan man blive helt blændet bålet 😉

Det her er alle de løg, som jeg gravede op af bedet, da jeg rensede det. Det er tulipaner i mange farver, store og små gule påskeliljer, lidt krokus og dorothealiljer. Det er ret svært at gætte, hvad der er hvad. Jeg kan heller ikke få mig selv til at smide dem ud, så jeg vil prøve at sortere dem efter type og plante dem i rækker i et stort bed i køkkenhaven. Jeg plejer at have pæn succes med at genplante forårsløg, så jeg vover forsøget og bruger et par timer på det. Når de kommer op til foråret, og jeg kan se, hvad der er, bliver de plantet ud i haven.

 

9 thoughts on “Det orange bed del 2

 1. Rigtig god idé at sætte alle de skønne løg i køkkenhaven 🙂
  Jeg smider heller ALDRIG løg ud, uha da 😀 Jeg satte nogle stykker i min køkken-have i foråret af samme årsag.
  Dem jeg har gravet op i løbet af sommeren og efteråret står i potter i de grupper de blev gravet op i, netop også så jeg kan se farverne og typerne, så det kan få et godt permanent hjem bagefter 🙂
  Det er lidt hyggeligt at passe på ‘børnene’ i haven på den måde synes jeg.
  Jeg glæder mig til at se din daglilje Crimson Pirate, den lyder spændende 🙂

 2. Hej Ina..
  Kom til at tænke på dig igår da jeg sad og læste det nye nummer af HAVEN (november måned). Her var en artikel omkring et bed med gule nuancer og de brændte farver. Det kunne måske være lidt ekstra inspiration for dig ?
  Jeg gør også som dig med mine løg sætter dem i potter i “børnehaven” eller i min køkkenhave så jeg kan finde ud af hvad der er hvad. Det er en ordentlig bunke du har fået samlet sammen – det bliver et dejligt skue til foråret/sommeren..
  Fortsat god dag..
  Mange hilsener
  Karina

 3. En gruppe blandede tulipaner og andre løg i køkkenhaven er nu heller ikke så tosset, så man kan skære løs til buketter i foråret. Hvem nænner dét i de fine, ordnede bede?

 4. De haver – de haver !! Man bliver aldrig færdig, hva´? 🙂
  Jeg er tosset med orange men ikke selv et helt orange bed endnu, så jeg vil glæde mig til at se dit, når det når så langt.

  Jeg kan godt forstå, at du ikke bare smider løgene væk. Der er sikkert mange skatte imellem, når bare de bliver sat de rigtige steder.

 5. Det bliver da et svimlende flot orange bed du der udfordrer dig selv med……det bliver super smukt. Jeg udfordrede mig selv med netop den farve sidste år og det var ikke så ringe – så du kan godt glæde dig til floret søde ;0)

  Knus Dorthe

 6. Tak for alle de opmuntrende kommentarer til mit vovestykke. Jeg satser også på en stor løgfest både i det orange bed og i køkkenhaven 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield