Litteratur, Ture

Bogmesse, havebøger og strikkede julekugler

Jeg var på bogmesse i fredags som annonceret. Jeg havde egentlig tænkt mig et længere indlæg om messen, og regnede med at kunne hive nogle billeder ud af mobilen. Det er af tekniske årsager, så først lykkedes i dag, men kvaliteten er så ringe, at jeg lader dem gå i glemmebogen. Senere faldt jeg så over bloggen Bogkatten, som havde fanget nogen af “mine” billeder. Det var standen med de norske strikkeguruer Arne og Carlos, som jeg var blevet helt betaget af. Der var pyntet op med strikkede julekugler, og der var vildt gang i strikkepindene. Forfatterne sad der sammen med en flok andre strikkeglade mænd og kvinder. Jeg var lige ved at købe bogen af bare betagelse over strikkeglæden. Men hvor meget får jeg lige strikket? Ikke ret meget. Det må blive lige som med Kaffe Fassets bøger om strik og broderi. Tænk hvis man lige kunne brodere sig en pude med blomkålsmotiv.Det kunne jeg nok godt, hvis jeg gav mig tid, ligesom med de strikkede julekugler. Men indtil videre vil jeg låne bøgerne på biblioteket, og elske at læse og kigge i dem i sofaen. Det er rigtige nydebøger. Det samme gælder for Dalbys “Hemmelige haver” og “Ghitas roser”. Det er skønne bøger, som jeg fik bladret i på bogmessen. Jeg vil gerne eje dem, men jeg har ikke uanede ressourcer, så jeg må prioritere. Jeg købte Anemette Olesens bog “Krydderurter”, som er en rigtig god opslagsbog, der har stået på ønskelisten siden den udkom sidste år. Gudrun Manells bog “Roser” fik jeg også til en slik sammen med “Politikens bog om brød”. Hos Koustrup & Co. købte jeg et skønt A4 tryk om æblesorter. Det er også dem som har udgivet Jens Juhls og Sølva Falgrens “Økologisk have”. En rigtig brugsbog, som står øverst på ønskelisten til jul.   Camilla Plum udgiver også snart en ny have bog. En ny lidt enklere udgave uden opskrifter af hendes 2 bindsværk “Grønt”. Den skulle udkomme til foråret, samtidig med at DR2 sender nogle køkkenhave tv-udsendelser med hende. Den bog er et must 🙂

 

12 thoughts on “Bogmesse, havebøger og strikkede julekugler

 1. Dejlige bøger – der er såmænd nok at (s)vælge i mellem og det kan være svært at vælge.
  Dejligt at høre at der er andre, der også kan lide Camilla Plums bøger – et øjeblik troede jeg kun at det var Hemmelige Haver af Dalby, som blogskribenterne havde øje for ;o)
  Begge forfattere står på ønskelisten til jul – det bliver nogle herlige juledage, hvis jeg får bare en af dem :o)
  Kh Helle

 2. Dejlige bøger – der er nok at (s)vælge imellem og det kan være svært at vælge
  Dejligt at høre at der andre, som også elsker Camilla Plums bøger – de sidste par måneder har det jo mest være Claus Dalby Hemmelige Haver så har spøgt på bloggene.
  Begge forfatterer står på min ønskeliste til jul.
  Kh Helle

 3. Hej Ina..Hvor skønt at være til bogmesse og bare nyde alle de skønne bøger..Jeg elsker bøger så det må have været et sandt mekka for mig hvis jeg havde været der 🙂 Men dejligt at du tager os med en tur..
  Bogmesse – er det i kraft af dit arbejde du kommer der eller er det også for os som ikke arbejder med bøger?
  Jeg synes det er dejligt når de forskellige blogs skriver om nye bøger – så har jeg mulighed for at låne bøgerne på biblioteket og finde ud af hvilke er et must at have. Der er jo mange bøger på markedet og der kommer hele tiden nye så det er tit svært at følge med..
  God dag herfra..
  Mange hilsener Karina

 4. Hej Ina..
  Hvor skønt med bogmesse. Er det i kraft af dit arbejde med bøger at du har været der eller???
  Jeg synes det er dejligt at høre om de forskellige nye bøger så har man mulighed for at låne dem og evt. finde ud af hvad der er et must at have..
  God dag herfra..
  Mange hilsener Karina

  1. Jeg er bibliotekar på en social- og sundhedsskole, så jeg tager derind sammen med en kollega og er meget faglig de første par timer. Bagefter har jeg fri, så der bruger jeg et par timer på alt det sjove.

 5. Åh altså de to strikke-gutter minder mig om 1974, hvor jævnaldrende drenge strikkede hønsestrik og de ligner faktisk også dem fra 70-erne:) Jeg gad også godt kunne sy, strikke og brodere som Kaffe Fasset, hans bøger er faste vinterlån på biblioteket.
  Jeg strikker én model op mod jul og det er små lyserøde grise som er hyggelige og nemme at lave.
  Du har fundet nogle skønne og interessante bøger på messen, synes jeg. God fornøjelse med vinterlæsningen. Det bliver rart med et gensyn med Camilla Plums have.

  1. Jeg tror også, at det var uni-sex-strikkeriet, der fik retro-glæden til at boble hos mig. Jeg kunne godt tænke mig at se dine lyserøde strikkede grise. Det lyder overkommeligt 😉

 6. Kender godt det med at prioritere – plads, tid og pengepung sætter en naturlig begrænsning, men der skal da også både være til en bibliotekstur og til ønskesedlen. Væsentlige aspekter af boglivet 😉

  Jeg vil også mægtig gerne se Lisbeths lyserøde grise. Vi må lægge et let pres på hende 🙂

  Ha´en god dag
  Birgitte

 7. Pyh, der var mange mennesker – men det er der hvert år. Jeg går også mest rundt og snuser, jeg synes faktisk det er forholdsvis dyrt derinde ift hvad man ellers kan finde. Jeg valgte dog Claus’ nu bog til plus lidt andre, der var udgået og derfor sat ned hos nogle forlag. Men mest har jeg en lang ‘biblioteksliste’ – og det er jo herligt. Hvis altså det bliver vinter 🙂

  Ej, du er bibliotekar. Da jeg gik i skole var jeg bogopsætter og nød kaffepauserne med bibliotekarerne, der fik jeg massevis af gode tips. Det var godt nok på et ‘almindeligt’ bibliotek. Jeg elsker stemningen, roen….

  Og sjovt at du lige skriver om Grønt – jeg skrev til Helle om dem tidligere i dag. Jeg elsker de 2 bøger, så godt de bliver genudgivet. I en måske mere håndterbar størrelse, selv om jeg nu har læst dem fra ende til anden. Jeg havde aldrig lært at dyrke artiskok uden….:)

  PS: Lisbeth lyserøde grise er faktisk på hendes blog, ude til højre, de er så! søde…:)

  1. Min biblioteksliste blev også lige forlænget på bogmessen. Det er hårdt men herligt at være på bogmesse.

   Jeg har været ovre på Lisbeths blog og set de lyserøde grise. Vi må håbe, at hun snart høster ud med en opskrift 😉

 8. Jeg nåede desværre ikke derind, hvilke måske også er meget godt, da det hurtig kan blive en dyr fornøjelse. Har dog istedet bestilt Hemmelige Haver, som kommer en af dagene. Glæder mig.

  Ha’ en dejlig aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield