Ture

Årets første julemarked

Det er julemarkeder over hele landet nu. De liver gevaldigt op i en ellers mørk november. I søndags gik turen til Gavnø Slots julebazar, som er et af de helt store. Faktisk var det mega stort, og vi fik dækket vores her og nu jule-behov fuldt ud. Det meste var indendørs i meget menneskefyldte bygninger. Det var første gang, vi besøgte Gavnø Slot. Men jeg vender gerne tilbage i tulipansæsonen, for de har en meget stor tulipanpark, som nok er værd at besøge.Det mest bemærkelsesværdige vi fik med hjem fra dette besøg, var to bæreposer med træflis. Det skyldtes parkeringsforholdene. Der var parkering på en stor græsmark, som i løbet af de par timer vi var på markedet, blev forvandlet til en mudderpøl. Da vi skulle have vores store Toyota Previa med automat-gear ud, sad den bare uhjælpeligt fast i pløret på tværs af køre “banen”. Den er ikke sådan lige til skubbe, og selv om der kom flere til, hjalp det ikke. Vi fik et par bemærkninger fra medparkanter om, at de havde da taget firehjuls-trækkeren i dag, da de regnede med, at det ellers ville ende sådan. Nu har vi ikke lige sådan en ekstra en derhjemme i carporten, så jeg blev efter et stykke tid sendt af sted ned i den anden af pladsen, hvor der skulle være en bunke flis. Jeg havde to Kvickly plastikposer i tasken, så de blev fyldt til randen med flis, og jeg løb tilbage til bilen i det efterhånden ankelhøje mudder. Men i mellemtiden var det lykkedes at få bilen fri ved hjælp af rigtig mange mennesker, som også gerne ville ud, men ikke kunne komme forbi os. Nu da bilen var fri, turde manden næste ikke stoppe, så jeg nærmest sprang på bilen inden den sad fast igen. I hænderne havde jeg Kvicly-poserne, så de kom også med hjem. Lidt Gavnøsk flis er sikkert fint foran komposten 😉Det har nu ikke afskrækket mig fra at tage på julemarked. Næste weekend er der både Gisselfeld, som er stort og skønt og andre lokale her omkring mig. Se iøvrigt menuen til højre på bloggen. Men jeg tror det bliver Haveselskabets have på Frederiksberg. Jeg tager toget denne gang. Det er nemmere 😉