Lidt af hvert, Ture

Adventsweekend og aftentur på Gisselfeld

Jeg julemarkeds-crawler i stor stil for tiden. Det er skønt! Jeg elsker julen, og det meste som følger med, og julemarkeder er en af fornøjelserne. I sidste weekend var det Haveselskabets på Frederiksberg. Det var meget hyggeligt og ikke så stort. Jeg kom hjem med Haveselskabets bog “Havens staudeleksikon”, et par gode planteskeer, masser af inspiration til dekorationer og så selvfølgelig lidt juledimser. Det var ren hygge og bogen “Vinterhi” har jeg bagefter lånt på biblioteket. Den er god til inspiration. Nu er den første advents-weekend indledt, så jeg skal have lavet adventskransen. Det glæder jeg mig til. Nu er det også tilladt i vores hjem at hente julekassen frem, og begynde at pynte lidt. Vi har mange traditioner med nisser, julekalendere og advent, og selv om den mindste nu er sytten, så er glæden ikke blevet mindre. Man skal heller ikke lave alt for store afvigelser fra det vante, for så er skuffelsen stor. Men det har jeg det helt fint med 🙂Vi har indledt weekenden med en aftentur til Gisselfeld juletorv. Jeg havde ellers sagt, at det skulle vi ikke i år, når vi nu havde været på Gavnø. Men der er noget særligt over det, så vi tog derned igen. Det var en rigtig god idé at gøre det en fredag aften. Der var ikke nær så mange mennesker, og det var vildt hyggeligt med al den levende belysning fra bålpladser og olielamper. Orangeriet Paradehuset falder vi alle i svime over hver gang, også denne gang. Der er en fantastisk stemning med dæmpet musik og planter og træer til overvintring. Jeg tog et par billeder fra den tilhørende butik med krukker, planter, mærkelige kogler og andet hyggeligt havedims. Nu havde jeg lige købt planteskeer sidste weekend, så det var lidt fjollet at gøre det igen. Men ellers var der nogle fantastiske haveredskaber i kobber 😉 Der er skønt og masser af inspiration at hente. Jeg købte nu ikke noget denne gang, men tog en masse skønne indtryk med hjem.

I morgen  står den på adventsforberedelser og en tur til Krasilnikoff’s lagersalg. Hvis du er i nærheden af Holbæk i weekenden, skulle du tage dig en tur indenom. Det var i sidste weekend og i denne weekend fra kl. 10-14 i Nøkkentved, se adressen i linket HER. De reklamerer kun i lokal-aviserne om lagersalget, men her kan du finde alt muligt til jul i zink, fattimandssølv og lidt af hvert andet til helt vilde priser. Bl.a. har de skiltet med JUL på billede nummer 2 fra Paradehuset, hvor det koster 75 kroner, til 10-15 kroner.

De truer med stormvejr i vejrudsigten, men så er det jo godt, at jeg er færdig med al min løglægning. Jeg kan sagtens finde på masser at lave i haven stadig, men det er Ok at haven og mit havearbejde går i vinterhi nu 😉