Ture

Søndag, solskin og Sorø

Jeg har været på et af årets sidste plantemarkeder, og sikke en finale. En oktoberdag med bragende sol, ingen generende blæst, masser af store og små boder med planter og andet planteagtigt, og ikke mindst masser af besøgende.

Jeg havde krydderurter til 15 kr., en del forskellige stauder til 10-30 kr., frø af egen avl til 5 kr. pr. pose, havebøger til 15-75, kr. med, og gratis tidsskrifter og foldere med fra Landsforeningen Praktisk Økologi. Der var meget gang i stauderne, især hedebjergmynte, storkenæb, margueriter, smalbladet klokke, kulsukker, mandstro, langbladet ærenpris og japanske lygter. De sidste tre fik vi helt udsolgt af. Frøposeerne var der også godt gang i. Jeg havde plukket en buket af dem, der var i blomst lige nu og sat i en vase.

Det viste sig, at være en god idé, så er det nemmere at se og dufte appelsin/citron tagetes og morgenfruer, når de sælges som frø. Tidsskrifterne og folderne var meget populære, og det gav anledning til lidt snak om økologisk havebrug, biodynamik, kvashegn, brændenældevand, bonderøven  og brug af sprøjtegifte. Min have er sprøjtefri og uden kunstig gødning, og jeg køber helst økologiske frø og planter, men er ikke fanatisk.

Der var lidt gang i krydderurterne. Næste gang, tror jeg, at jeg vil have et fad eller en kurv med smageplanter, så er der sikkert flere som tør smage 😉 Min 19-årige var medhjælper og sælger. Det er også en rigtig hyggelig måde, at være sammen på. Hun havde hjulpet med en del potning i forrige weekend, indsamling af frø, skrivning/klipning af skilte og frøposer, så vi havde en deal om, at hun skulle have 20 % af fortjenesten, når udgifterne var betalt. Hun har stadig et stykke have ved køkkenhaven, som hun har blomster i og passer med stor interesse 😀 Alle mine børn har haft et stykke have siden de var et par år gamle, men de gider som regel ikke mere, når de bliver teenagere. Men her er vist en spire til ægte haveglæde, og et par hundrede kroner ekstra i lommen gjorde heller ikke noget.

Havesnak med kendte og ukendte bliver der naturligvis altid en masse af på plantemarkeder. Rikke fra Have nr. 18 + 1 var en tur forbi, så lidt blogsnak blev det også til.

 

14 thoughts on “Søndag, solskin og Sorø

 1. Din bod er virkelig flot og dit udvalg lige så flot og stort – uha den der hedebjergmynte… den gad jeg godt at eje:o) Sikke en dejlig dag at være afsted og snakke have og planter med andre haveglade.

  1. Hedebjergmynte sår sig selv ret villigt. så måske skulle jeg prøve, at få frø fra den. Det er nemt at med posten, og den er meget populær 😉

 2. Det lyder dejligt at du kan dele din haveglæde med din datter 🙂

  Og hvilken herlig dag at holde plantemarked på – ikke så sært, at det har været velbesøgt 🙂

 3. Sikke en skøn bod, så tæt på og så alligevel – men det skulle ikke lige være i dag. Som Lisbeth er jeg også ret vild med den der hedebjergmynte 🙂

  Jeg er, i øvrigt, meget enig i din holdning til havebrug.

  1. Tak skal du have. Min datter er også en god sparringspartner, hvad angår indretning af boden. Afslappet ikke for perfekt men ordentligt, lidt svensk landstil, lidt kulør, lidt hvidt og slidt, men ikke for meget af noget af det 😉

 4. Hej
  Det var super hyggeligt at møde dig, og sikke en masse skønne ting du har i din have. Jeg kom fra markedet med en bænk, en staude og en håndfuld planter til bunddække. Det var virkelig et fint marked på en utrolig smuk dag.

 5. Hvor ser det fint ud. Sikke et vejr og sikke en mulighed for en hyggelig havesnak. Det må vist prøves én gang. Jeg har desværre været på arbejde hele weekenden – fra solopgang til solnedgang…. surt lige præcist sådan en weekend.

 6. Hvor ser det bare hyggeligt ud. Det må da være den perfekte måde at tilbringe sådan en oktober-solskins-søndag på 🙂

 7. Det ser vel nok dejligt ud 🙂 Vi deltog også i Sorøs marked for en del år siden og var også inviteret igen i år, men synes, det er lidt for langt (og så er der jo broafgiften osv.).

  Ja, det er svært at sælge krydderurter om efteråret – de skal sælges om foråret 🙂

  1. Jeg tror du har ret med krydderurterne. Men et fad med nulre- og smage-planter skal også afprøves 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield