Frugt og bær

Sødt efterår

Selv om nattefrosten har været her flere gang og gjort det forbi med tallerkensmækkere og frøkenhatte, så producerer hindbærplanterne stadig masser af hindbær.

Det er Autumn Bliss, som lever fuldt op til sit navn. Det var godt nok meget autumn før den rigtig begyndte, men det er blevet til rigtig mange hindbær siden. Bærrene er blevet lidt mindre de sidste 14 dage, men der er rigeligt, og smagen er der ikke noget i vejen med. En af fordelene ved efterårshindbær er, at de ikke har orm.

Vi plukker dem vi gider spise. Fryseren er fyldt, så havens dyr får resten. Vaniljeis med hindbær er stadig skønt 🙂

 

Jeg har både sommer- og efterårshindbær. De har stået lidt hist og pist i kanten af køkkenhaven. Men sidste år satte jeg dem i fine rækker, hvor det var intensionen, at holde dem i rækkerne og sætte stolper og snore op til at holde dem. Det er gået fint med at klippe dem ned på det rigtige tidspunkt, og også med at fjerne dem, som voksede udenfor rækkerne. Det med at sætte stolper og snore op, nåede jeg aldrig til. Nu er det blevet til hindbærjunglen. Man kan sagtens komme rundt i den, og få fat i hindbærrene, når man bøjer grenene til siden. Men det er lidt problematisk, når grenene svipper tilbage. De fungerer så som katapult for overmodne og rådne bær. Næste år kommer der stolper og snore/ståltråd 😉

10 thoughts on “Sødt efterår

 1. Hej.
  Dejligt med hindbær, var også lige forbi mine og fik en lille håndfuld… spiste dem på vejen ind. Jeg har også Autumn Bliss, hvornår klipper du dem ned? det er første år jeg har hindbærplanter, og har sat mine i “højbede” Anne Gine

 2. Ja, Autumn Bliss er helt suveræn – imponerende, så mange bær sorten giver. Jeg har den også, og selvom mine buske stadig er små, bærer de utroligt 🙂

 3. Der er flere fordele, som jeg ser det! Efterårshindbær betyder også, at du ikke skal passe på
  med at plukke af fare for hvepsestik….Smart to fluer i et smæk.
  Jeg tror jeg vil have et par autumn bliss i min have næste år!!

 4. Efterårshindbær er fantastiske. Kæmpe store og ormefri som du skriver… og hold da op som de breder sig. Jeg havde ligesom dig planer om stolper og snor, men det er heller ikke blevet til så meget…. næste år, som så meget andet 😉

 5. Jeg melder mig også i koret med planer om snore og stolper – jeg har dem endda stående – og har heller ikke fået dem sat. Vi må give hinanden håndslag på, at det skal vi have gjort til næste år 🙂

  Flytter du dine efterårshindbær med års mellemrum. Har læst et og andet sted, at det fremmer frugtsætningen, men …..

  1. Jeg er med på håndslag om stolper og snor næste år 🙂

   Mine hindbær er blevet flyttet med et par års mellemrum. Men det er fordi jeg har udvidet køkkenhaven i flere omgange, og så skulle de naturligt flyttes. Det er måske derfor, de giver så godt 🙂 Jeg var faktisk ikke klar over, at det også var godt for frugtsætningen.

 6. Du er altså et rigtig sødt havemenneske. ærgeligt med kålen – utroligt hvor de larver gemmer sig. Hos mig i det blæsende vestjylland er de væk; nu har hønsene blot opdaget at deres vinterforråd – grønkålen – er lettilgængeligt (de går frit i haven om efteråret), så de tager bare selv hvad de lyster. Det svarer vel lidt til at spise chokoladekalenderen længe før tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield