Buske, Grønsager, Krydderurter, Sommerblomster, Stauder

Først i oktober

Det er næsten ikke til at tro, at det allerede er oktober. Men det bliver tidligt mørkt, hostaerne har sagt tak for i år, og efterårsfarverne gløder lige nu, så det er nok rigtigt 😉 Endnu kan jeg stadig nå en tur rundt med kameraet efter arbejde inden det bliver for mørkt, og der er så meget endnu derude i haven.

Frøkenhattene, Zinnia, er nogle af mine favoriter.

Helt skøn i orange lige nu.

En anden orange er kvæden, som blomstrer igen. Verden er lidt af lave i øjeblikket 😉

Appelsinsalvien er vokset til en busk på 1½ gange 1½ meter. Lidt større end forventet, men den kunne sikkert godt have klaret lidt beskæring. Det kommer den også til, for jeg tror ikke, at den kan klare ret meget frost, så skal den overvintre i havestuen.

I køkkenhaven gør bladbeden det godt med sine blanke blade og røde stilke.

Dronningebuskens blade gør det også godt i det røde.

Og så bliver det vist ikke mere rødt. Løvemund, Anthirrhinum majus, Black prince kommer lige en gang til på bloggen 😉

 

8 thoughts on “Først i oktober

  1. Jeg har dem hvert år. Både de store som her, men også lilliput og nogle limefarvede. De skal forkultiveres, men blomstrer som du ser langt ind i efteråret

 1. Ja, efteråret gløder ingen tvivl om det – og smukt er det 🙂

  Jeg har også Frøkenhat i haven hvert år og har aldrig forkultiveret dem. De når at blomstre smukt og længe alligvel.

  1. Jeg har faktisk ikke prøvet at så dem på friland. Det troede jeg slet ikke, at man kunne 😉
   Men det må prøves næste år med en række i skærehaven.

 2. så otroligt vackert, höstfärgerna hos dig är ljuvliga. jag tycker verkligen om allt det röda och gröna och orangfärgerna på blomsterna, helt enkelt underbart 🙂

 3. Jeg har heller aldrig prøvet at så Zinnia direkte. Det lyder interessant.
  Jeg elsker dem også og har dem hvert år. Jeg er forbavset over hvor godt de har blomstret i år. For jeg troede egentlig at de elskede varme.
  Hvor er din appelsin salvie fantastisk. Jeg har min i en krukke, og der surmuler den. Jeg tror da også at jeg skal prøve at plante den ud i jorden til næste år. Jeg har min i drivhuset om vinteren, for jeg mener heller ikke at den er hårdfør.

 4. Åh altså Zinnia jeg er absolut forelsket og ærger mig nu endnu mere over at mine bare er blevet til en lille stængel med et par blade and thats it….de står vist for tæt på hækken :0(

  Skønt me pang pang farverne lige nu ;0)

  Knus Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield