Ture

Fedtemadder og lollandske rosiner

Det var med et noget nervøst blik, jeg kiggede ud af vinduet til morgen. Nej, nattefrosten kom heldigvis ikke. Temperaturen nåede kun ned på plus en grad. Humøret var derfor helt i top, da jeg tog af sted mod Sorgenfri. Det var rigtig råkoldt efterårsvejr, men solen skinnede. Det var “Gamle sorters dag” på Frilandsmuseet i dag. Det var korn, kål og æbler, som var i fokus.

Der var smagsprøver på lidt af hvert. Rosenkålen sprang jeg over, men tog et par bidder af kålroerne i stedet.

Madammerne i køkkenet havde travlt med både kål og medister.

Fedtemadderne på brød af svedjerug var der virkelig god afsætning på. De var også gode 😉

Der var rundvisning i den store køkkenhave og frugthaven på Herregården. Det hele bliver naturligvis dyrket økologisk, og der var mange gode praktiske tips undervejs. Det vigtige i at have blomster til at tiltrække indsekter, og fuglekasser til mejserne blev også blev også pointeret. Det første er ikke noget problem i min have. Jeg har ret mange blomster 🙂 Fuglekasserne har jeg også, men de står på andet år inde i skuret og venter på den sidste finish, før de bliver hængt op. Det kunne godt være, at det skulle være snart.

Man afprøver forskellige gamle sorter af f.eks. rosenkål og grønkål, som egner sig til økologisk dyrkning. Her er det store flotte rødbeder fra køkkenhaven.

Frøsamlerne var der også, og solgte game frøsorter. Jeg købte en pose “lollandske rosiner”. Det er en gammel sort gråærter, som skal afprøves næste sommer.

Det blev en rigtig køkkenhave-nørde-dag 😀

 

11 thoughts on “Fedtemadder og lollandske rosiner

 1. Det ser bestemt ud til at have været en god og inspirende dag. Sikke en imponerende køkkenhave – wauw!
  Tænk “Lollandske rosiner” – Dem har jeg aldrig hørt om og jeg bor her endda (på Lolland).
  Du må altså huske at fortælle om dem når du kommer så langt til næste år :o)

 2. Det ser rigtig hygeligt ud, skønt når der er arbejdende værksteder.
  Her i Billund kommune har vi Museumsgården Karensminde, som ligger vest for Grindsted. Mine tanker straks faldt på den, da jeg så dine fine billeder 🙂

 3. Uhhhh, det lyder som en vidunderlig dag. Jeg havde overset arrangementet. Ellers havde jeg bestemt også stået der. De “lollandske rosiner” har jeg hørt om, men aldrig dyrket. Glæder mig til at høre mere om dem.

  Ha´en god aften – som er perfekt til efterårshygge
  Birgitte

 4. Dejligt med en dag i havens tegn. Og skønt at komme med på en virtuel havetur..Bliver spændende at høre om de lollandske rosiner 🙂
  God dag herfra..
  Mange hilsener Karina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield