Ture

Tadre Mølle

Så var der plantemarked på Tadre Mølle i dag. Der var ret meget efterår i vejret. Skyet, småregn, halvkoldt og nogle heftige vindstød ind imellem. Det forhindrede nu hverken mig eller en hel masse andre at i at sætte salgsboder op. Jeg fik heldigvis hjælp af mine to piger på 17 og 19, som gerne ville hjælpe til. Vi besluttede på forhånd, at det det skulle være en hyggelig udflugt med medbragt forplejning. Vi satte en pavillon op, som skulle forhindre regnen i at ødelægge stemningen, og hvis vi ikke fik solgt noget, kunne folk jo søge læ for regnen hos os 😉

Nej, det er ikke en kiltklædt skotte som står vagt, men den 17-årige(med moderigtig men ikke særlig egnet tøj på, og derfor må låne bil-plaiden) som holder fast i pavillonen under et vindstød. Det skete heldigvis ikke så tit, men var nødvendigt ind imellem.

Der var masser af planter, men også boder med pil, honning, marmelade, cupcakes og vandmøllen var i gang, så der var noget for alle i alle aldre.

De her pyntegræskar var der også godt gang i. Næste år vil jeg også så sådan nogen. I år var vi nød til at købe nogen, ligesom et par bregner, solhat hot summer, kamferduftgeranie, gul violfrøstjerne og et par storkenæb, som jeg har glemt navnet på.

Tadre Mølle har en meget stor urtehave med læge- og nytteurteplanter. Den er et besøg værd i sig selv.

I dagens anledning var der også mulighed for at få nogen af dem med hjem. Jeg fik gravet en rejnfang med krusede blade, bjørnerod og en malurt op 😀

Det blev en rigtig hyggelig eftermiddag, og markedet var meget velbesøg på trods af vejret. Vi havde mange krydderurter, lidt stauder, frø og havebøger med. I dag var der mest salg i stauder og havebøger. Men jeg fik solgt for mere end jeg købte for, og det endda selv om jeg havde gode shoppingmuligheder, når jeg havde hjælpere på til at passe boden imens 😉

11 thoughts on “Tadre Mølle

 1. Hvor ser det bare hyggeligt ud 🙂 Og flot at du faktisk havde overskud på kontoen.
  Jeg glæder mig til at se dig på tirsdag. På gensyn 🙂

 2. Det lyder som en dejlig dag. Tadre Mølle har jeg tilgode. Faktisk anede jeg ikke, at den eksisterede, før du gjorde opmærksom på den. Den lyder bestemt som en udflugt værd. Og, en god forretning er vel altid, at man sælger for mere end man køber 😉

  God søndag – og så ses vi tirsdag 🙂
  Birgitte

 3. Sikke en dejlig dag, kom du selv af med nogle planter? Jeg har først haft tid til at samle op på ugens indlæg nu og jeg håber at du er helt frisk efter hjernerystelsen? Jeg købte en bjørnerod i sommer, men den er ikke rigtig kommet igang, men jeg håber at det kommer.

  1. Ja jeg fik solgt nogle Hedebjergmynte, rølliker i forskellige farver, perlekurv, flere mynter, lægekvæsurt, storkenæb (inwersens variaty) og lidt andet.
   Jeg tror jeg er frisk nu efter hjernerystelsen. Hovedet har det helt godt. Det er kun nakken som stadig driller lidt.

 4. Hej
  Lyder som en hyggelig dag hvor der var rig mulighed for at erhverve sig nye planter og få en havesnak 🙂
  UUUH bliver helt syg når jeg ser billedet af alle de skønne pynte græskar – havde selv mange sidste år men i år har de snydt mig..Der er ikke kommet så mange pynte græskar – det er mere de store græskar i alle afskygninger 🙂
  Dejligt at høre at du er kommet dig over hjernerystelsen..

 5. Hvor er det hyggeligt med alle de plantemarkeder. Jeg har endnu et til gode – og det må blive snart. Når først jeg får flyttet rundt på staudebedene bliver der nok nogle huller. Vi ses også tirsdag.

 6. Hvor ser det godt ud, og sikke en flot krydderurtehave.

  Nej, det har ikke været vejr til plantemarkeder her i weekenden – vi stod i silende regn i Århus i går, og der kom selvfølgelig ikke ret mange. Men sådan er det jo – det kan ikke være lige godt hver gang 😉

  Kh. Marlene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield