Lidt af hvert, Værkstedsting

Hot summer og hønsehuset

Her er lige et billede af et af gårdsdagens køb. En Echinacea Hot summer fra Anne Stine Stauder.

Det er vist også det eneste, som kommer i nærheden af sommer lige nu, så jeg tog konsekvensen og flyttede det store havebord ind til vinteropbevaring i hønsehuset. Hønsene flyttede ud længe før jeg overtog huset, så jeg bruger det til skur/værksted. Det fik en indvendig overhaling, som hovedsageligt bestod i fjernelse af edderkoppespind. De trives generelt godt i hønsehuset, så det er ikke et sted for araknofobiramte. Men som man kan se på solhatten, er edderkopperne meget aktive allevegne lige nu.

Bordet fik en voksdug på, så nu er det fint som arbejdsbord til efterårets og vinterens projekter. Under bordet er der kasser med gode ting og sager til dekorationer.

Hønsehuset er iøvrigt møbleret med diverse loppefund og aflagte møbler, som der lige skal gøres noget ved, eller som man en dag kunne få brug for. Det er skønt at have et sted til den slags uden at det generer nogen. Der er også nogle skønne trævægge, som jeg bare kan hamre søm i og sætte alt muligt op på, så det gør jeg 😉

Der er også god plads til tørring af løg og indsamlede frø. Årets kartoffelhøst står i kasser under bordet.

En magelig stol og et par reoler til havedimser og kurve er der også plads til.

Der er hverken strøm eller isolering, så varme og lys klares med stearinlys. De er så ikke helt optimale til fotografering, som man kan se.

Jeg har et andet skur til store haveredskaber, grillen, græslåmaskine og alt det andet, som man har i et skur. Hønsehuset er luksusskuret 😉

17 thoughts on “Hot summer og hønsehuset

 1. Det er da super hyggeligt dit lille “hønsehus”, og det at der ikke er strøm osv. gør det selvfølgelig lidt primitivt, men også hyggeligt med sterinlysene.
  Vores kolonihavehus er også uden strøm og trækogslip, men det er isoleret og istandsat i den ene ende (der hvor vi bor), den anden ende skal snart rives ned og bygges op på ny, du kan se hvordan vi bor her, hvis du skulle være nysgerrig. 🙂
  http://www.fauerflora.dk/et-lille-kig-ind-i-kolonihavens-hus/
  Kh. Line

 2. ‘Hot Summer’ er en af de bedre nye sorter af Echinacea – den skifter konstant farve, og har man plantet mange sammen, er det et imponerende syn 🙂 Kan godt forstå, du købte den.

  Altså… jeg er da slet ikke misundelig på dit lille hus/skur – ha, ha. Hvor ser det godt ud – og meget ordentligt. Og meget inspirerende, må jeg sige. Jeg får helt lyst til at lave et lignende. Nu har vi også samme smag med gamle ting og opsætning osv., så det rammer lige plet her hos mig 😉

  Kh. Marlene

  1. Det ordentlige skyldes især, at jeg tog billederne lige, da jeg var færdig med oprydningen. Der var lidt mere klondyke stemning før 😉

 3. Hot Summer ser rigtig dejlig ud. Jeg er blevet ret glad for solhat som et nyt indslag i min have. Din nye her ville matche min Sundown i farverne. Måske skal vi bytte frø til næste år? :o)

 4. Nej , men netop fordi du har sat stearinlys, giver det den hyggelige atmosfærde på billederne, som du sikekrt også oplever, når du er der inde i dit konfusenbo.

  Hvor herligt!

  PS. håber hovedet og hele dig har det godt!

  Marianne
  Den Helbredende Have

 5. Det ser helt fantastisk hyggeligt ud i dit “hønshus”. Det må være skønt at have sådan et rum/hus, hvor du kan gå og rode med en masse projekter :-))
  Beundrer dog den orden du kan holde i huset 🙂

 6. Sikken et skønt, skønt hyggeskur du har 🙂
  Det er også lige min smag med alle de skønne gamle ting og sager.
  Jeg kender godt det der med lige at have ryddet op 😀 Jeg er et forfærdeligt rodehovede, men en gang om året eller hvertandet år giver jeg den også en skalle. Og sværger at nu vil jeg holde orden 😀
  Jeg glæder mig til at se dig imorgen 🙂

 7. Det var da et dejligt lille luksusskur og med fantastisk stemning. Selvfølgelig rydder man op før man har “fremvisning”… men selv med rod er det da en dejlig ting.

  Sød solhat, den bliver du glad for.

  Ulla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield