Blomster, Sommerblomster

Tobak i flere varianter

Der er så meget at vælge imellem lige nu i haven. Vi har fået masser af vand og sol, så alting gror som besat. I dag var det prydtobakken som fangede mit øje.

Nicotiana X Sanderae, Perfume Purple, blev sået inde i potter i april. Det er første gang jeg prøver denne variant, og det bliver nok ikke den sidste. Den har en skøn farve, og sammen med limefarvede blomster er den bare flot.

Denne Nicotiana, Lime Green, står i samme bed. Den blev også sået inde i april, men den har også sået sig selv rundt om i haven, og det gør ikke noget for lime-farvet passer næsten ind alle steder.

Jeg har en tredje variant af Nicotiana som hedder Mashmallow. Jeg havde den også sidste år, hvorfra det nederste billede er. Den har sået sig selv særdeles flittigt alle vegne.  Den bliver op til 2 meter høj og en meter i bredden, så det er en statelig plante. Hver plante har blomster i hvid, lyserød og pink.

Den er flot, men jeg har været nød til at tynde noget ud i bestanden, for den kommer op i alle sprækker mellem fliserne 😉

9 thoughts on “Tobak i flere varianter

 1. Dejlige billeder af flotte tobaksplanter 🙂 Den limegrønne har jeg altid været lidt hooked på og har købt den i nogle år, men jeg har aldrig prøvet at så den selv. Måske det skal prøves til foråret 🙂

  1. Tobaksplanter er meget nemme at forkultivere selv, så det er en af dem, hvor det er pengene værd 😉

 2. Dine tobaksplanter er meget fine. Jeg har flere år haft den limegrønne men er også vild med din den mørke Perfume Purple.

  Dejligt når planterne kommer af sig selv året efter – man kan jo blot hive dem op, hvis de ikke passer ind alligevel.

 3. Ja, de er smukke – og duftende de tobaks-planter. Jeg har tidligere haft en del i min gårdhave og nu VÆLTER de bare op alle vegne. En ufattelig grokraft i frø ikke meget større end støv!!!

 4. Dejlige billeder du har lagt ind :)Jeg er vild med den limegrønne og kan forstå at du sår mange planter selv og det lyder til at der virkelig kommer nogle store planter ud af det..Måske jeg skulle forsøge til næste år når vores drivhus forhåbentlig står færdigt 🙂

 5. Dejlige tobaksplanter. Jeg siger hvert år til mig selv, at nu skal jeg altså have sået dem – har frø – men det bliver desværre ikke til noget på grund af travlhed med andre gøremål 🙁 Så er det skønt, at kunne nyde andre bloggers skønne billeder af denne skønne plante.

  Ha’ en dejlig dag 😉

 6. De er så skønne dine tobaksplanter – jeg har ikke prøvet så mange af de 1-årige planter – men de her er jo mere end fristende.
  Limegrøn og en dygtig selvsåer ( det vidste jeg ikke lige at den var )- den må jeg så prøve til næste år. Jeg sætter den på huske/ønskelisten til vinterens frøbestillinger.
  Hilsen Berit

 7. Hvor er dine nicotiana’er flotte 🙂
  Jeg tror næsten det er den jeg nødigst vil undvære i sommerhaven, for der er så nemme og blomsterrige, og så dufter de fleste så skønt om aftenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield