Blomster, Sommerblomster, Stauder

Fra det lyse til det fyldige

Sensommeren er skøn, for nu kommer alle de mørke farver, og man kan holde ud at se på dem. Man er mæt af pasteller, nu må der gerne komme knald på farverne.

I det rosa bed var det tidligere de lyse rosa/lyserøde farver som dominerede, men nu er vinrød kommet til. Det ses i løvemund, Anthirrhinum majus, Black prince.

Lægekvæsurt, Sanguisorba officinalis, er en anden. Den troner i hver ende af bedet med sine to meters højde. En skøn staude, som kan anbefales på det varmeste.

Stjerneskærm, astrantia, blomster igen efter en let tilbageskæring.

På et pilestativ blomstrer ærteblomsten, Lathytus, Mollie Rilstone. Dens farver supplerer fint de andre i bedet.

Stjerneskærmen har jeg købt som plante og delt flere gange. De andre har jeg sået, så det er ikke et bed, som har kostet mig ret meget, selv om det faktisk er ret stort, og det fungerer 🙂

 

11 thoughts on “Fra det lyse til det fyldige

 1. Oj, blir den 2 meter!! Sanguisorba’n alltså. Den har jag jaktat på i flera år, vill så gärna ha dom där röda bollarna svävandes över allt annat i blomsterbeddet. Nå har jag äntligen fått fatt i en. Dom är så vackra. Fina färger i din rabatt också.
  Sommaren har flygit iväg, nästan skönt att det nu blir lite mörkare om kvällen så jag kommer mig in (hinner med bloggar..)
  Ha det fint 🙂

  1. Der findes forskellige slags Sanguisorba, og de bliver ikke lige høje alle sammen. Denne her har jeg set mange andre steder, så den er vist meget almindelig.
   Jeg er også begyndt at blogge mere nu 😉

 2. Det er det med at få kanld på igen efter en mild sommer. JEg elsker dine farver i haven! Gem nogle frø fra din Lathyrus, vil du?

  Kh. Marianne
  Den Helbredende Have

 3. Dejlige billeder med fyldige farver.
  Jeg har ikke haft ‘Black Prince’ i et par år, det må jeg da rode bod på, kan jeg se 🙂
  Den overvintrede nogle gange, dengang i ‘gamle dage’ da vi havde milde vintre 😀
  Jeg deler også mine Astrantia hvert år, de passer så godt ind alle vegne.

  1. Jeg såede Black Prince igen i år, men rent faktisk var der mange som havde overlevet vinteren fra sidste års såning, så jeg har rigtig mange i år 🙂

 4. Jeg er vild med din kvæsurt, den er fantastisk i farven. Stjerneskærm har jeg haft for første gang i år. Vil gerne have flere sorter. Jeg vil da prøve at dele dem jeg har, de passer netop ind allevegne.

 5. Jeg synes altid at sommeren går for hurtigt – hver af månederne juni og juli måtte godt have et par uger ekstra så man kunne nyde blomsterne i ekstra lang tid. Jeg tror det også skyldes at jeg ikke har haft så mange sensommer stauder – det er jeg ved at råde bod på. Kvæsturt kender jeg ikke, så det tip er jeg rigtig glad for – der må googles lidt på højder m.m.
  Hilsen Berit

 6. Skønne billeder.

  Både stjerneskærm og kvæsurt er svære at undvære, når man først har set og oplevet deres åbenlyst gode egenskaber. Jeg var ellers ikke så vild med kvæsurt for 5-6 år siden, men det har ændret sig, må jeg sige! 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield