Ture, , , , ,

Ferietanker og Småland igen

Der er ferietempo over det hele lige nu. Selv bloggeriet er blevet angrebet = når vi det ikke i dag, så gør vi det nok i morgen eller en anden dag. Det er helt sikkert meget sundt at komme ned på lavt blus og slappe af og lave ingenting. I hvert fald når man til daglig har fuldt drøn på. Men det er ikke særlig effektivt. Sidste ferieuge er indledt, og ind imellem sniger der sig lidt panik over det, man ikke har en kinamands chance for at nå inden ugen er omme. Men det bliver hurtigt viftet til side. Der er jo en hel uge tilbage, og vejret er skønt 🙂

Denne Rose de Rescht stammer fra Huseby Bruk i Småland, hvor vi var i sidste uge. Vi overnattede i Älmhult, og næste morgen kørte vi halvvejs til Växjö, hvor Huseby Bruk ligger. Et gammelt herregårds og industrimiljø, som i dag er et levende museum. Det er masser at se på for store og små, historie-, teknik- og ikke mindst haveinteresserede. Der er en meget stor køkken- og frugthave. Hertil hører også rosengange og staudebede.

Der var en mindre have/park rundt om herregårdsbygningen, som var smuk og velholdt, men det mest spektakulære her var denne smukke bygning, som der gik nogle wirere igennem.

De førte i den ene ende hen til en af de store vandmøller på bruket og i den anden ende hen til en archimedesskrue. Det er en gigantisk skrue, som bruges til at løfte vand , og her blev den brugt til tørlægning af et område.

Efter et par timer på Huseby Bruk gik turen sydover langs Smålands næststørste sø Åsnen. Kort før Urshult ligger Kurrebo idé och visningstradgård. En inspirationshave med en fantastisk beliggendehed. Vi spiste frokost her med denne udsigt over Åsnen.

Der er mange lange bede med mange blomster. Det er fordi, det også er her frøfirmaet Nelson Garden viser hele deres sortiment i blomst. De har mange frø! Men der er også andet, b.a. en stor rosensamling.

Og så har de en stor samling Dahliaer, som nu er i blomst.

Det er alle sammen Dahliaer som blomstrer.

Jeg glemte at notere navnet, men den var på størrelse med en tallerken.

Mæt af blomsterindtryk gik turen nu hjemad. Vi rundede lige Bossons i Hyllinge. Her fik vi vafler, som indtog i lækre kurvemøbler i drivhuset, og svømmede os hen i lækkert inventar til haven og havestuen.