Blomster, Buske, Sommerblomster

Nyt bed med kulør på

Nye bede kan være lidt tamme at se på indtil de vokser til. Men sommerblomster kan hurtigt få det til at se ud af noget.

Det her er er et bed som blev gravet ud af græsplænen i april måned. Der er plantet en amerikansk blærespirea, Physocarpus ‘diablo’, som ses bagerst i billedet. Det bliver en stor kraftig busk med årene, men lige nu fylder den ikke så meget. Det er også meningen, at der skal være nogle stauder. Jeg har ikke helt bestemt mig for hvilke, så bedet er blevet plantet til med mine forspirede sommerblomster fortrinsvis i den rosarøde skala. Det er blevet et bed med bid i 😉

Rød rævehale, Amaranthus Caudatus,er en af dem. Den er meget dekorativ med sin røde hale, og også god i buketter.

Pink dusksalvie, Salvia viridis ‘Pink sunday’ er også fin. Jeg sår den hvert år inde, men den sår også sig selv rundt i haven.
I bedet er der også plantet store cremefarvede tagetes og hvid løvemund, som ses i baggrunden. Al den megen regn har nok gjort sit til, at det hele ser så frodigt ud lige nu. De her planter har haft godt af det. Men min køkkenhave og jeg kunne nu godt snart trænge til lidt sol og varme 😉

13 thoughts on “Nyt bed med kulør på

 1. Jeg har det altid lidt svært med ventetiden til bedet er vokset til, så det er en supergod idé, at plante sommerblomster i det i mellemtiden 🙂

  Både rævehale og dusksalvie er rigtig fine sommerblomster. Og så er de flotte sammen. Jeg har sået dem begge tidligere, men er kommet ud af vanen med at så sommerblomster – det må jeg have gjort noget ved til næste sæson 🙂

 2. Kender alt for godt det med nye bede, jeg har også plantet sommerblomster i nogle af mine, men har desværre ikke været så heldig som dig.
  Dusksalvien er bare noget af det yndigste 🙂
  Mange hilsner Mette

 3. Så spennende planter du har. Jeg har alltid ønsket meg amaranthus, men har innbillet meg at de er så vaskelige å få til. Dine er så flotte!

 4. Sommerblomster er gode til at få et bart bed til at blive frodigt og jeg synes at rævehale er en af dem der overrasker positivt hvert år – den kan se så lille og ussel ud i juni og så pludselig når glansen er gået af mange af de andre blomster bliver den kæmpestor.
  Jeg har sået en del sommerblomster i mit hvid-gule bed for at skabe frodighed og nogle som f.eks. Stolt kavaler er vokset perfekt, mens Marmelukærme er små o.s.v. Så det samlede udtryk er noget rodet højdemæssigt, der er virkelig plads til forbedring:)
  Detser ud til tørvejr i dag så pøj-pøj til dig og din urtehave.

  1. Jeg har de samme erfaringer med rævehalen 😉
   Mine marmelukærmer er også mindre end de plejer. Jeg tror de mangler sol og varme.
   Jeg er lige et smut i Småland i dag og i morgen, så jeg håber vejret holder til torsdag.

 5. Hvor ser det bare dejligt ud 🙂
  Jeg har også sået et par forskellige sommerblomster i år, bl.a. den skønne dusksalvie, men i en mørklilla udgave. Og glæder mig ligesom dig over, at de kan give fylde og kulør i de nye bede, hvor stauderne ikke er så store endnu. Måske skulle jeg prøve rævehalen næste år. Den er rigtig fin.
  Nyd dagen.

 6. Hvor er det et sødt bed, du har lavet 🙂
  Jeg vil så gerne prøve at så dusksalvie, for den ser så sød ud, men jeg glemmer det altid. Til næste år 🙂
  Busken er en af mine favorit-buske, den kan du godt glæde dig til. Og den er nem at stiklinge-formere, hvis man vil have flere 🙂
  God dag i haven.

 7. Det ser bare knaldgodt ud 🙂

  Faktisk går jeg også tit og taler med mig selv (!) og siger, at jeg ikke forstår, hvorfor der ikke er flere, der bruger sommerblomster i bedene – specielt de nye bede. Det siger jeg altid til mine kunder, når de skal anlægge bede, og de fleste tænker faktisk ikke på, at man kan bruge sommerblomsterne på den måde….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield