Sommerblomster

De selvsåede valmuer

Jeg har brugt min gode kompostjord til at gøde et nyt bed, som blev gravet ud af græsplænen i efteråret. Der er blevet lagt en del forårsblomstrende løg, sat lidt stauder og digitalis. Men ikke sået noget.

Men der har vist været en del valmuefrø i komposten, for lige nu er der hundredevis af valmuer i bedet. Der er ikke så meget andet i øjeblikket, så de får lov til at stå der til de er afblomstret.

De er alle sammen bordeaux-farvede. Men har flere forskellige former.

Nogle er runde og andre er frynsede.

Sikken et flot bed vi har lige nu 🙂  Men jeg skal nu have plantet det til senere, for der bliver lidt bart, når valmuerne er afblomstret om kort tid.

13 thoughts on “De selvsåede valmuer

 1. Skønne valmuer du har 🙂 Jeg kender til det der med selvsåede planter, som kommer med rundt i haven gennem komposten. Nogle steder får planterne lov til at blive stående, andre steder vælger jeg at fjerne dem.

 2. Det er da ikke så ringe en kompost du har der, for det er da godt nok nogle dejlig valmuer. jeg har kun gule skovvalmuer, så jeg er faktisk lidt misundelig på dine mørke 😉 Heldigvis er valmuer nemme at luge bort, når du skal til at plante bedet til 🙂

 3. Det var da en fantastisk overraskelse med sådan et fint valmuebed – de er så smukke og helt dramatiske i den bordeaux farve. Tager du mon lidt frø med i lommen til blogtræf 🙂
  hilsen Berit

  1. Jeg havde ikke lige tænkt på det. Men det var en god ide.Jeg skal nok huske at tage frø med 🙂

 4. fantastisk flotte de mørke bordeaux valmuer , du må da ha´ haft dem i din have et eller andet sted …

 5. De mørke fargene var nydelig på valmuene dine. Jeg har mange valmuer i forskjellige farger, men den mørke der har jeg ikke hatt. Den var virkelig lekker!

 6. Dejligt at naturen indimellem bare sådan selv tager over 🙂
  Synes du har et skønt bed og dejligt med overraskelser..
  Fortsat god herfra
  Hilsen Karina

 7. Hvor er dine overraskelser smukke – pudsigt at formen er så forskellige, men det gør jo bare billedet endnu mere interessant. Ikke så ringe, at få fyldt et ellers tomt bed på den måde 🙂

  Knus
  Mette

 8. Åhhh hvor er det smukt. Nu er bedets farvetone bestemt, for det bliver nok svært at undgå valmuer der fremover;)Jeg håber, som Berit at du har frø med til blogtræffet – sig endelig hvis der er noget du ønsker dig fra min have – he-he.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield