Grønsager

Ballet i køkkenhaven

Slangehvidløg har stængler som snor sig i alle retninger lige nu. De blev sat i efteråret i et bed, som var omkranset af persille.

I en halv meters højde foregår der nu en yndefuld dans af hvidløg som langsomt retter sig ud omgivet af blomstrende persille.

Det er de hårdnakkede hvidløg, som får stive stængler og danner topløg, der består af mange små fed. Disse hører så til gruppen slangehvidløg. Stænglen har været snoet rundt næsten to gange, men er nu ved at rette sig ud. Hvis man vil læse mere, er her en artikel fra Havenyt.dk.

Man kan plukke topløgene og spise dem hele eller som små delikatesse fed. Man kan også bruge dem til sætteløg til efteråret. Det er det jeg har gjort, og selve hvidløget i jordhøjde bliver måske ikke så stort, men de giver noget til køkkenhaven 😉