Hegn

1. feriedag med tagsten

I går startede 3 ugers ferien. Herligt! Den skal holdes hjemme med småture til Møn og Sverige, og et par småprojekter. Ikke noget stort og ikke noget must. Der skal være plads til at dase og drive og nusse i haven, og nyde at purpursolhattene springer ud på stribe nu.

Men der er jo lige det der projekt mur, og det var skyld i, at ferien fik en lidt forceret start. Selve muren blev færdig sidste weekend, og tagstene, som var et restparti til en fordelagtig pris, blev hjembragt i mandags. De har så stået på en lånt trailer på gårdspladsen siden, fordi vi ikke lige havde tid og kræfter til at få bugseret traileren om på mur-byggepladsen.

Desværre var der en som skulle bruge traileren fredag, og det skulle gå hurtigt, så tagstenene blev læsset af på gårdspladsen, mens vi var på arbejde. Øv tænkte jeg, da jeg kom hjem. Der går nok et stykke tid før de tagsten bliver flyttet, og det gider jeg ikke se på hele ferien. Jeg tog trillebøren og kørte alle 120 tagsten om på byggepladsen. Det var regnvejr, og det blev mørkt, inden jeg var færdig. Jeg kunne også godt mærke det på min krop. Jeg havde fået lange arme og adskillige blå mærker, men nu var det gjort, og så kunne ferien starte.

Lørdag morgen stod jeg (næsten)frisk op, og skulle lige til at køre et smut til Holbæk, da sjakbejsen for murprojektet(en nabo) kom og sagde, at det var nu, der skulle lægges tagsten på, fordi ham som havde forstand på det(en anden nabo) havde tid nu. Der var også lige et problem, og det var, at der var sorte fast-tjærede velcrobånd på tagstene. Det duer ikke til en mur!

Der var sådan set ikke andet at gøre, end at gå i gang med med spartel, rensebenzin og knofedt. Frotté klude kan anbefales, hvis andre skulle få den vanvittige idé at kaste sig ud i noget sådant. Det brugte vi så hele lørdagen på. 120 tagsten er mange, og man får ømme fingre, hænder og arme, og ryggen går heller ikke ram forbi. Min mand mumlede lidt om, at han nok havde været lidt for sparsommelig denne gang. Enig 😉

Men vi blev færdige. Al velcroen kom af og tagstene blev glatte og flotte, og er nu lagt på de 35 meter mur.

Og det ser bare brandgodt ud. Nu mangler muren kun at blive pudset. Det får vi hjælp til i næste weekend, og så har jeg en færdig sydmur, som jeg allerede her i ferien kan jeg plante op ad 😀
Næste år bliver det grønne skur skiftet ud med et drivhus. Vi har mange idéer og drømme om, hvordan det skal se ud og indrettes, men den tid, den glæde 😉

I dag tager vi en tur i skoven. De ømme hænder og arme skal have hvile. Vi har jo ferie 😀

17 thoughts on “1. feriedag med tagsten

 1. Sikke et stort arbejde, men da hele besværet værd – det ser rigtig godt ud 🙂 Hvilken farve skal muren have?

  Herligt, at den bliver færdig nu – så kan du planlægge og føre drømmene ud i praksis – hvilken herlig sommerferie beskæftigelse.

  Rigtig god sommerferie 🙂

  1. Vi har diskuteret farven meget. Vores hus er pudset gråt i en lidt mørk nuance, som vi tror bliver for meget til muren. Så indtil videre lader vi den stå i pudsets farve. Det bliver lidt lysere end selve huset. Faktisk samme farve som den øverste trekant over vinduerne, man kan se på naboens hus.

 2. Det ser godt ud, men i kom så sandlig også til at arbejde for det. Sådan kan det jo gå en gang imellem 😉
  Godt i har ferie, så der også bliver tid til afslapning 🙂

 3. Det var noget af et projekt. Men det er blevet flot. Sådan en mur kan skabe et rigtigt godt klima for blomsterne, og det ser bare godt ud.
  God ferie…

 4. Sikke et projekt, men hold fast det er blevet flot og dejligt at det nu er (næsten) færdigt og kan begynde at plante. Det er ikke sådan når man bliver for sparsommelig, det koster som regl lidt på en anden “konto” Men et eller andet sted er det jo fedt, at det ikke bare er et parti der er bestilt i byggemarkedet.
  Rigtig god ferie 🙂
  Mange hilsner Mette

 5. Hvor ser det bare godt ud, og så får du jo dit eget private mikroklima op ad sådan en mur.
  Jeg kan godt blive en lille smule misundelig – altså på den fede måde 🙂

 6. Ja I keder jer sandelig ikke, men sikken et fint resultat I har fået. Det bliver da helt forrygende når noget begynder at kravle op. 🙂

 7. Nøj, hvor er det gået stærkt med din mur. Og jeg er altså meget misundelig – også på den fede måde selvfølgelig. Nu kan du begynde at indrette en engelsk country garden op ad din mur. Tillykke 🙂

  1. Det er skønt, at det er overstået, og oppudsningen er der andre som må gøre. Det kan jeg heldigvis ikke finde ud af 😉

 8. Så flinke dere har vært! Håper du får en god ferie, og noe bedre vær enn det har vært i det siste. Sol hadde vært deilig nå!

 9. Hvor ser det godt ud med muren :)Skønt med projekter i ferien og afslapning i ferien..Det er ligesom her os..
  Hilsen Karina

 10. Sikken et dejligt projekt at få færdig inden ferien for alvor går i gang. Jeg kender udemærket det med at være for sparsomønmelig og så betale med muskelkræfter i stedet for :-). I er velkomne til at kigge forbi landliggerne på vej til Møn, hvis I har lyst til en lille afstikker efter Præstø. Ring eller sms endelig, hvis det bliver aktuelt 🙂

  God sommerferie
  Birgitte

 11. Du er da lidt sej selv at flytte alle de tagsten 😉 Kan lige se dit ansigtsudtryk og dine tanker; nej, det skal være løgn, de skal ikke ligge der hele ferien!!! 😉 Ha, ha.

  Det ser rigtigt flot ud med jeres mur.

  Kh. Marlene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield