Ture

Vild med vilde blomster

Ja, jeg er vild med vilde blomster. De kan være lidt svære at tæmme i haven, fordi de ofte spreder sig uhæmmet ved frøformering eller rodskud,og så bliver de til ukrudt i stedet. Nogen gange ligefrem hade-planter. Til den kategori hører i øjeblikket mælkebøtter, kortstråle, springbalsamin og snerler i min have. Vilde valmuer har jeg også, men de er ikke noget problem.

Men i morgen skal jeg ud og nyde, se og plukke vilde blomster. Det er nemlig ” De vilde blomsters dag i norden” i morgen, og Dansk Botanisk Forening har arrangeret 88 ture rundt omkring i Danmark, hvor kyndige turledere tilbyder botaniske oplevelser og spændende viden om vilde vilde blomster. Se mere på foreningens hjemmeside HER. Tur nr. 57 Maglesø er tæt på mig, så det kunne godt være, at jeg skulle udstyre mig felt-flora, lup og gummistøvler i morgen.

Apropos billedet, så er i øvrigt også “Dansk mølledag” i morgen, hvis man også er til det, eller har brug for at kombinere turen med mere action 😉

Hvis der er nogen som har problemer med at se, når der er nye opslag på Anna’s Plads facebookside, så meld gerne tilbage. Det skulle virke hvis man klikker på “Synes godt om” ud for Anna’s Plads. Men giv besked, hvis der ikke virker.

 

11 thoughts on “Vild med vilde blomster

 1. Hej Ina.
  Ja – vilde blomster er smukke. Jeg elsker også at plukke buketter når jeg går tur, og prøver at få lidt vildt hjem i haven…. uden det bliver for vildt.
  Også tak for dine indlæg på min blog…. det er så hygsomt.
  Fortsat god weekend.
  Susan

 2. Det findes ikke meget smukkere 🙂
  De vilde røde valmuer og blå kornblomster er indbegrbet af dansk sommer for mig. Jeg elsker synet af dem 🙂

 3. Åhh, sikke et dejligt sommerbillede. Vilde blomster kan være noget så skønne. Der er næsten ikke noget, der kan slå en buket fra grøftekanten 🙂

 4. De røde valmuer minner meg meget om Danmark. Når barna var små var vi i Danmark hver sommer. Valmuene er veldig pene.

 5. Røde valmuer minder mig altid sådan om god gammeldags sommer 🙂 De er bare så danske.

 6. Jeg vil da kigge nærmere på den hjemmeside..Plukker tit mange blomsterbuketter i den vilde natur og der er jo et hav af skønne blomster 🙂
  Og mølledag skete også i nærheden af os men vi havde lige en 9 års fødselsdag som skulle fejres med familien..
  Vil prøve at trykke “synes godt om” igen og se om det virker..
  Hilsen Karina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield