Ukrudt,

Ukrudtstoppen

Skiftevis sol og regn får alting til at vokse, som var det betalt for det. Især ukrudtet er da gået helt amok. I går gik min fridag med lugning det meste af dagen, så tankerne kredsede en del om ukrudt. Det fik mig til at lave en top tre over det værste ukrudt i min have.

Kortstråle ligger helt klart på førstepladsen. Den sår sig selv helt uhæmmet, hvis man ikke er efter den. Søren Ryge har bandet den langt væk flere gange i sine programmer, og jeg er enig. Den er ikke en gang pæn.

Andenpladsen tager snerler. De har uhyggelig meget fat i min køkkenhave. De er altid for tæt på løg og kartofler til at man kan grave dem væk. De har også infiltreret flere jordbærbede, og de må have rødder som stikker meget dybt.

Tredjepladsen tager springbalsamin. Den så sig selv uhæmmet alle vegne, og kvæler alt under en halv meters højde, hvis den får lov. Effektiv som bunddække, hvis man vil. Det vil jeg ikke. Jeg har kun haft den i et par år, og jeg er ret sikker på, at den kommer fra den lokale planteskole. De har den nemlig også i rigelige mængder. Den er nem at hive op, så derfor er den nede på tredjepladsen.

Havepest, hyrdetasker, kvikgræs og tidsler kommer også højt op på listen. Hvis man vil have navn på sit ukrudt er ukrudtsnøglen en god hjælp. Det meste på listen er også pænt repræsenteret i min have. Men der er da også nogle, hvor jeg heldigvis er forskånet, som f.eks. padderokker.
Der er stadig meget at tage fat på derude, så der bliver et par dage mere i ukrudtets tegn 😉

I dag efter arbejde har den stået på jordbærplukning. De giver også vildt meget lige nu 😀  Og så har vi ellers nydt den sidste lune aften i denne omgang med at side ude til klokken ti med te og jordbær.