Grønsager,

Kartoflens dag i dag

Det er Valdemars dag i dag. Den dag i 1219, at Dannebrog ifølge myten faldt ned fra himmelen i Estland, hvor den danske konge Valdemar Sejr kæmpede mod esterne i slaget ved Lyndanisse. Men det er også kartoflens dag i dag 🙂

I hvert fald på plejehjemmene. Danmarks Kartoffel Råd gennemfører nemlig hvert år “Danmarks største ældrefest” på Valdemarsdag. På Valdemarsdag, den 15. juni, er det blevet en tradition, at vores ældre medborgere på pleje-hjem/ældreinstitutioner spiser nye, danske frilandskartofler, gerne ledsaget af en snaps eller to. Det lyder i mine ører som en rigtig god tradition, som gerne må forsætte, når jeg når dertil 😉

Hvordan ved jeg egentlig sådan noget. Jo, Servicestyrelsen har udgivet en skøn kalender til at hænge op i opholdsrum på plejehjem og lignende. Jeg synes nu også den ville passe fint ind i enhver børnefamilie eller daginstitution, så man kan snakke om årets mærkedage.

Mine kartofler er ikke så langt fremme endnu, som det ses af billedet. Vi nød nogen fra en nærliggende gårdbutik i dag, og ellers kan man jo bare fejre dagen i morgen.