Blomster, Sommerblomster, Stauder

Det gullige lige nu

Jeg hører til de gul-forskrækkede haveejere. Måske skal jeg snart til at sige eks-gul-forskrækket, for jeg er faktisk begyndt at kunne lide de gule farver i haven. Jeg er i hvert fald begyndt at fokusere mere på dem. Nok ikke de helt netto-gule, men de mere svagt/bleg-gule og grøn-gule farver. Nogen af dem har nok altid været der, men jeg har bare ignoreret dem, eller også har de været henvist til køkkenhaven. Nu rykker de længere frem i haven, og der er også et par nyindkøb imellem. Her er nogle af dem, som lyser op lige nu.

Klik på billederne for at få dem i stort format.

10 thoughts on “Det gullige lige nu

 1. Jeg er heller ikke så god til de meget gule, dog bortset fra morgenfrue som jeg simpelthen må have. Men ligesom hos dig er de lysegule kommet frem i rækken gennem de senere år og har fået et stort nyt bed her i haven sammen med de hvide. Rølliken Credo er særlig smuk synes jeg:)

 2. uha, jeg er heller ikke til gule farver i haven,kun som Du, de svagt gule,og selvfølgelig de smukke påskeliljer,men der er jo heldigvis en god lang sommer inden vi kan begynde og glæde os til forår igen…

 3. Jeg har det på samme måde Ina. Jeg går også og bilder mig selv ind, at jeg ikke kan lide gul, men er alligevel faldet for den ene gule skønhed efter den anden.
  Det startede med en helt lysegul rose, så kom en lidt kraftigere gul til, at nu er det gået så vidt, at jeg har sået en masse solsikker i år. Hvad skal det ikke ende med 🙂

 4. Jeg vil bare sige “altså, de engelske gule roser – de er fantastisk smukke” Vi taler om navne som Charlotte, Graham Thomas, The Pilgrim. Lysegult er meget smukt.

  Ulla

 5. Ja, jeg hører jo så til dem, som absolut ikke lider af gul forskrækkelse. Faktisk blev jeg lidt forbløffet, da jeg hørte om det første gang. I sær den varme gule hører til i vores have og jeg elsker den. Så det glæder mig naturligvis, at du er ved at komme af med forskrækkelsen 😉

  Bedste havehilsner
  Birgitte

 6. Jeg er også vild med den sartgule i staudebedet – har også Credo og Milkmaid (sidstnævnte dog i køkkenhaven).

  Den varmtgule er skøn i sensommeren og i det hele taget dejlig i køkkenhaven.

 7. Jeg har jo meget i den stærke gule farve i mine haver – men jeg har også fået lidt af de lysegule ind nu. Jeg tænke at prøve at samle det lysegule og flødefarvede i en ende af bedet næste gang jeg “flytter rundt”. Den der hareøre kender jeg ikke – det må undersøges – tak for tip.
  Hilsen Berit

 8. Tak for alle kommentarerne. Det er helt sikkert, at indlæggene, kommentarerne og diskussionerne rundt om på bloggene har påvirket mit syn på gule blomster i positiv retning 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield