Roser

Nu spreder forårsduften sig

Rosen Frühlingsduft er sprunget ud nu. Den står på hver side af indkørslen, så hver gang jeg kommer eller går lægger jeg mærke til den. Jeg har gjort opmærksom på, at den blomstrer til alle i bilen de sidste par dage, så familien er klar over det ;-). Det er en Pimpinellifolia-rose med en vidunderlig duft.

Farven er flødegul med islæt af rosa, og den skulle blive op til 150 cm høj. Der er hundredevis af knopper lige nu. Den er remonterende, så duften spreder sig igen senere på sæsonen, men ikke med helt så mange blomster som nu. Den er super hårdfør. Den står et af de mest udsatte steder i min have. Det er på gårdspladsen ud mod hovedgaden, der er stærkt trafikeret, og i vinterhalvåret bliver der saltet meget. Jorden er stenet og elendig, og “frost på udsatte steder” er her på midt/vestsjælland. Rosen er derfor nøje udvalgt på grund af dens hårdføre egenskaber. Jeg købte 7 stykker for fem år siden hos Rosenposten.  De fire på den ene side af indkørslen er store og flotte mindst 150 cm nærmere 180 cm høje, men de tre på den anden side er noget mindre. Det skyldes, at de har konkurrence af et stort birketræ. De kommer fint nu, men det har taget et par år mere end de andre.

Jeg har ikke så mange roser, og de sidste hårde vintre har fået bestanden til at skrumpe. Af de overlevne er to New Dawn, som skyder fra bunden, men alle gamle grene er døde og skåret væk. Frühlingsdufts blomstring skal derfor nydes rigtig meget 😀

14 thoughts on “Nu spreder forårsduften sig

 1. Hvor den fin og sart i farven – jeg kan næsten fornemme duften ;o)… eller i hvert fald drømme mig frem til den. Min første rose har også åbnet den første blomst – Rhapsody in blue, virkelig en lækker bidsken. Jeg må tilstå at de sidste vintre har været lidt en prøvelse for roserne – jeg mistede også en af mine engelske rose her i vinter.

  Rigtig god søndag.

  Knus
  Mette

 2. …..hvilken velkomst at komme hjem til Ina – virkelig smuk :0) Desværre har vinteren også været hård ved roserne her….men mon ikke med lidt omsorg og tålmodighed de kommer igen :0)

  Knus Dorthe

 3. Hvor er den skøn, jeg ville elske at komme hjem til sådan en velkomst;) Jeg har/havde slyngrosen Albertine i min indkørsen,men jeg har måtte skære den helt ned gr. stængelsyge, måske skulle jeg købe en Frühlinsduft?

 4. Hej Ina, ja den er skøn, den Frülingsduft. Vi har den også – ved terrassen – købte 4 stk. for 11 år siden og de er stort set kommet hvert år. Den dufter jo skønt og det er så dejligt at den er remonterende. Vores er kun sprunget ud med et par knopper endnu, men det kommer!

  Ulla

 5. Hvor ser den dejlig ud, din Frühlingsduft 🙂
  Jeg duer ikke til roser, og de få jeg har tog slemt skade i vinters. Så måske skulle jeg overveje sådan en dejlighed istedet 😀

 6. Hvor er den bare smuk din skønne skønne rose og så heldig du er at den allerede er sprunget ud 🙂

  Her går jeg stadig og trækker i knopperne for at de skal folde sig ud…. 😉 men det vare ikke længe og da slet ikke med det vejr de har lovet de næste dag.

  En skam der ikke findes duftbilleder endnu, det kunne være rigtig skønt.

 7. Hei, Tusen takk for alle de hyggelige bilder og inspirasjoner du legger ut. Jeg har et spørsmål til rosen Frühlingsduft; ca halvparten av grenene på min er svært tornete (piggete) og de er også tykke. Rosen er ca 3 år, den ga max 10 blomster i fjor, den er 2 m høy, og jeg vil jo ikke skjære bort grener som kan gi roser i 2013. Men noe må vel beskjæres? Har du noe tips?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield