Roser

Nu spreder forårsduften sig

Rosen Frühlingsduft er sprunget ud nu. Den står på hver side af indkørslen, så hver gang jeg kommer eller går lægger jeg mærke til den. Jeg har gjort opmærksom på, at den blomstrer til alle i bilen de sidste par dage, så familien er klar over det ;-). Det er en Pimpinellifolia-rose med en vidunderlig duft.

Farven er flødegul med islæt af rosa, og den skulle blive op til 150 cm høj. Der er hundredevis af knopper lige nu. Den er remonterende, så duften spreder sig igen senere på sæsonen, men ikke med helt så mange blomster som nu. Den er super hårdfør. Den står et af de mest udsatte steder i min have. Det er på gårdspladsen ud mod hovedgaden, der er stærkt trafikeret, og i vinterhalvåret bliver der saltet meget. Jorden er stenet og elendig, og “frost på udsatte steder” er her på midt/vestsjælland. Rosen er derfor nøje udvalgt på grund af dens hårdføre egenskaber. Jeg købte 7 stykker for fem år siden hos Rosenposten.  De fire på den ene side af indkørslen er store og flotte mindst 150 cm nærmere 180 cm høje, men de tre på den anden side er noget mindre. Det skyldes, at de har konkurrence af et stort birketræ. De kommer fint nu, men det har taget et par år mere end de andre.

Jeg har ikke så mange roser, og de sidste hårde vintre har fået bestanden til at skrumpe. Af de overlevne er to New Dawn, som skyder fra bunden, men alle gamle grene er døde og skåret væk. Frühlingsdufts blomstring skal derfor nydes rigtig meget 😀