Article
19 comments

Havestuen revival

De sidste par måneder har havestuen været forvandlet til noget i retning af et totalt overfyldt drivhus med spisestue og ingen gulvplads. Man skulle passe på, hvor man trådte, og ikke dreje sig for hurtigt rundt eller for store armbevægelser. Der har været borde og bakker overalt med såbakker, småplanter og alt for store planter. Men i formiddags blev de sidste forspirede planter flyttet udenfor. Nu ligner havestuen igen en havestue. Det er det samme show hvert forår, og den er uunværdlig både som forspiringscentral og havestue.

Og set fra den anden ende.

Nu huser den pelargonier, duftgeranier, basilikum

og chili. De skal alle være her resten af sæsonen.

Mine tomatplanter er de eneste, som skal ud om 14 dage. Det er frilandstomater, så derfor har jeg ventet længe med at så dem. De er 10-15 cm høje, men nu går det stærkt, så de er passende i størrelsen, når de skal plantes ud.

Det eneste minus er, at det blev et værre uvejr her i eftermiddag med torden, slagregn og hagl. Jeg venter til i morgen med at se på, hvor stor skaden er på de små planter, som jeg lige har sat ud.

19 Comments

 1. Tillykke med din “nye” havestue, det ser godt ud.
  Gid jeg havde en havestue også, den er bare super. Vi har også været ved at drukne i småplanter, det var bare i garderobeværelset. Skal altså snart finde pengene til et væksthus.
  I er godt nok modige med en chiliplante der hedder satans kys, den lyder stærk.

  Reply

  • Satans kys skulle “kun” være middelstærk modsat meget stærk og mega stærk. Men jeg tror også, at den er rigelig stærk til mig 🙂

   Reply

 2. Hvor er din havestue fin og hyggelig! Jeg kan lige forestille mig, hvor dejligt det er at sidde dér på en regnvejrsdag med trommen på taget og dejlige duftgeranier omkring sig… 😉

  Reply

 3. Sikken en dejlig havestue du har.
  Jeg smiler, for jeg kan godt forestille mig hvordan det har set ud med alle planterne 🙂
  Jeg har også været igang med at tømme alle vindueskarmene idag, og båret de sidste rester ud i drivhuset. På det hér tidspunkt er det altså lidt dejligt at få sit hus/havestue i orden igen, ikke 🙂

  Reply

 4. Sikke en skøn havestue i har. Sidst jeg brugte vores havestue til frøformerede planter truede gemalen med, at flytte hjemmefra i den periode det står på. Vi bruger vores havestue hele året, og den er indrettet som tv stue.

  Ha’ en dejlig aften.

  Reply

 5. Dejlig havestue du har..lige sådan en jeg drømmer om..
  Hvor er dine planter store..jeg har også selv sået mine tomater og har også ventet med at så da de skal på friland..(læste dit blogindlæg tidligere og ventede derfor..) men mine er slet ikke så store og agurkerne er heller ikke..Er tvivl om hvor det er gået galt. Men kan da se at det kan lade sig gøre :))
  Hilsen Karina

  Reply

  • Mine tomatplanter stod også i stampe på kimblade-stadiet. Men så snart jeg plantede den over i potter med gødet jord/pottemuld begyndte de at vokse, og nu vokser de en centimeter eller to om dagen.

   Reply

 6. Sikke en dejlig havestue du har. Det må være skønt at få den tilbage.

  Reply

 7. Hej Anna
  Kan godt huske hvordan din havestue så ud, da den var fyldt. Og det hele må jo have vokset til i den forløbne tid!
  Sikke et godt billede du har taget, hvor man kan se dine planter prøve terrassen af udenfor. Jeg er også spændt på, hvordan mine har klaret det. De står halvt under et tag og tripper utålmodigt efter at komme i jorden.

  Søndagssmil fra
  Marianne, Den helbredende have

  Reply

  • Hej Marianne

   Jeg har også mange planter, som skal plantes ud. Har plantet en del, men der er stadig mange.
   Det er lidt forvirrende, at bloggen hedder Anna’s og jeg hedder Ina. Men sådan er det altså 😉

   Hilsen Ina

   Reply

 8. For en flott hagestue du har! Jeg skjønner godt at det var trangt om plassen, med alle dine såbakker! Men da er det godt å få ryddet ut litt, og virkelig få benyttet hagestuen!
  Her har det også blåst en god del i helgen, og plantene jeg satte ut, stod der meg brekte stilker dessverre! Jeg håper de kommer seg igjen! Lykke til med dine!

  Reply

 9. Det er godt nok en fin “forspiringscentral” du har. En rigtig hyggelig havestue, hvor der er luft og lys og plads til afslapning.

  Reply

 10. Kære Ina

  Skøn plet du har, forestiller mig, at familien jubler over at kunne indtage pladsen igen. Nogle gange må man ofre for at nyde – det vist et lille offer, med al den skønhed du har i haven.

  Knus
  Mette

  Reply

 11. Nu känner jag mig lite dum, misshandlar nog mina plantor, både tomat och chili är utslängda, fryser helt säkert. Men jag har ingen så fin hagestue som du, vilket härligt ställe, då gör det inget om det haglar 🙂

  Reply

 12. Det er en skøn havestue du har. Vi flytter nærmest ud i vores om foråret og sommeren, det er bare så dejligt med alt det lys der i en glasbygning.

  Annette

  Reply

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield