Havearbejde, Krydderurter, Træer, , , ,

Den kedelige krog er væk

Så fik jeg endelig afsluttet et projekt som har været i støbeskeen længe. Fra gårdspladsen er der er en låge som fører rundt om huset og til bryggersindgangen. Der er mur på tre sider og lidt mørkt/kedeligt. Hidtil har området ikke været brugt til andet end cykler, masser af ubrugt fliseareal og en firkantet klods af et krydderurtebed.

Fotoet er fra maj  2009, og bortset fra at en stor del af græsplænen er fjernet i 2010, er der ikke sket så meget før i marts 2011.

Der gik jeg i gang med at fjerne det firkantede krydderurtebed, og siden har jeg kørt mange trillebøre med grus, jord  og ikke mindst fliser væk.

Min søde nabo kom og skar fliser til i april, og nu i maj er er området færdigt 🙂

Krydderurtebedet er kommet ned i jordhøjde og har fået buede former, som passer til den øvrige “prydhave”. Det er udvidet til tredobbelt areal af før, og der er etableret et plantebord.

Op ad den grå mur er der kommet et bed med en sydbøg og hasselurt som bunddække. De blev plantet i torsdags, så der går lidt før de dækker.

Jeg har plantet mange krydderurter, og der kommer et indlæg senere med en nærmere beskrivelse af dem. Der er mange mynter, og de er plantet i nedgravede murerspande, hvor bunder er skåret væk. Mynte har det med at brede sig uhæmmet ved rodskud, så derfor denne løsning.

Og endelig fik mit havehus en fast plads. Det står nu omgivet af forskellige slag mynte i krydderurtebedet. Huset har en helt speciel historie, og derfor har det fået en plads i haven. Det er et hus, som min mor fik af sin onkel. Han byggede det som dukkehus til hende, da hun var en lille pige. Siden har det i mange år stået og synet hen i en kælder på en hytte. Sidste år fik jeg det til min fødselsdag af min fætter, som havde gjort det i stand og opgraderet det til udendørs brug. Nu ligner det jo ikke ligefrem et midtsjællandsk hus, og det skyldes nok, at min mor var nordmand. Hun voksede op i Kongsberg i Norge, og sådan ser huse fra den tid ud der 😉