Blomster, Stauder

Akelejerne

Der har været mange billeder af akelejer rundt omkring i blogland. Jeg er også vild med akelejer, så her er mit bidrag.

Jeg har dem over det meste af haven. De får lov at så sig selv, og jeg luger dem kun væk, når de står meget uheldigt.

De kommer i et hav af farver, når de krydser sig.

Min eneste hvide af slagsen.

Mange lilla 🙂

Og mange nuancer.

Rundt om en lupin, som jeg har frøsået for et par år siden, men jeg har glemt navnet på.

14 thoughts on “Akelejerne

 1. Akeleje er fine og flor lette blomster – faktisk svære ikke at holde af, selvom de dukker op hvor man mindst venter det. Sikke fine farver ud har. Hos mig bliver de holdt i ave – men de har dog en skøn plads i krukkebedet.

  Knus
  Mette

 2. Ah, de skønne akelejer. Man kan simpelthen ikke få nok af dem 🙂
  Og din Lupin er prgatfuld! Du må meget gerne skrive navnet hér på din blog hvis du kommer i tanke om det.
  Jeg har ikke glemt nærbillederne fra min forhave. Jeg var bare for træt i aften efter en lang have-dag 🙂

 3. Jeg har det ligesom dig og lader dem gerne vokse, hvor de vil. De ligner små fine frøkner i deres forskelligfarvede kjoler, og bierne er så glade for dem på en tid, hvor der ikke er så meget at vælge imellem. Det ville da være synd og skam at fjerne dem. I det hele taget forstår jeg dårligt, hvorfor man fjerner smukke blomster (=ukrudt) i stedet for at glæde sig over alle de dejligheder, man får ganske gratis… 😉

 4. Skønne billeder af en af havens perler…..akelejer må man have – de er så gavmilde og giver et fantastisk flor nu hvor tulipanerne er ved at være over det :0)

  Knus Dorthe

 5. Så vakre de er! Akeleier har en vakker form, nesten som en klokke. Jeg har mange akelier her i min hage, men ikke i samme farger som dine. Mosomme planter som dukker opp overalt.

 6. Jeg synes også akelejer er helt vildt flotte. Jeg har aldrig haft dem i min have før, men jeg har sået en masse forskellige akelejer fra frø her i foråret og de skal snart plantes ud. Jeg glæder mig virkelig meget til at se hvordan de kommer til at se ud, for jeg har kigget misundeligt på jeres på de forskellige blogs og rundt omkring ud til fortovene ved andre folks haver.

 7. Hvor er de smukke, Ina. Jeg har altid sagt, akelejer, nix ikke min have. Men altså. Og noget med et standpunkt osv. Den der første, den lyserøde/grønne en, er det en krydsning, eller kan man købe frø til den? Øj, den ville jeg gerne finde.
  Og som Hanne vil også rigtigt gerne høre lupinens navn, hvis du finder den i arkiverne.

  Tak for kigget.
  Anne Mette

  1. Det er en krydsning. De eneste jeg har sået, er nogle bordeaux-farvede for flere år siden. Jeg vil også gerne have flere forskellige bl.a. nogle dobbelte.

 8. Super dejlige billeder De er uundværlige i haven de skønne akelejer og virkelig spændende at studere tæt på.
  Jeg kan slet ikke følge med på kommentarsiden, men bruger lige denne fridagsmorgen til at se hvad der er sket i ugens løb:) Det er en skøn fornemmelse når havestuen igen bliver ryddet og igen ligner sig selv, det næste man kan glæde sig til er at alle småplanterne er plantet ud:)
  Sikke en dejlog tur til Møn!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield