Blomster, Løg og knolde, Skadedyr,

Vibeæg og liljebiller

Nu blomstrer alle vibeæggene. De helt unikke ternede blomster. Jeg har heldigvis fået flere små kolonier af dem i haven, hvor de bliver flere og flere.

Jeg er vild med dem, men det er der også en anden fætter, som er. Det er liljebillen. En lille knaldrød bille, som på afstand kan forveksles med en mariehøne. Der sidder en nederst på billedet ovenover, og nedenunder i lidt større format.

Jeg ved ikke, om der er noget godt ved dem. Det kedelige er, at de spiser knopper og blade på bl.a. liljer, vibeæg og tobaksplanter. Af andre kedelige egenskaber kan nævnes, at larverne er dækket af et lag afføring, som afskrækker fugle og andre rovdyr. Billerne sig falde og undgår at blive ædt. De er også lidt svære at fange af samme grund. Der er en artikel om den i Havenyt.

Mine vibeæg, når de som regel ikke at få kål på, men liljer har jeg ikke den store succes med. Derfor indsamler jeg dem, og træder på dem. I går fandt 7-8 stykker, så jagten fortsætter, og imens nyder jeg alle vibeæggene.