Havearbejde

Ups der røg et stykke af græsplænen igen!

Nu er påskeferien ved at være slut, og enten er den for kort eller også har jeg for mange projekter. Der er sådan lidt deja vu over den fornemmelse 😉 Det har været en fantastisk ferie rent vejrmæssigt, og jeg kunne sikkert godt bilde mine kolleger ind i morgen, at jeg havde været en uge på Mallorca. Jeg er blevet godt solbrændt, dog mest i nakken og på skuldrene, fordi jeg har tilbragt det meste af ferien med næsen rettet mod jorden i haven.

Der er altid meget der skal gøres i haven om foråret, og så er der alle projekterne. Både de planlagte, og dem der opstår spontant. Det er de sidste, som nogen gange(ofte) tager overhånd, og får mig til at spekulere over, om jeg nu har gabt over for meget.  Men så er det, at man skal fokusere på det, som man har nået. Jeg fik fjernet roden af et stort udgået japansk kirsebærtræ. Jeg fik plantet nye træer, en blodblomme og en brogetbladet ahorn. Det er den på billedet, altså stammen af den. Det resulterede så også i, at jeg kom til at grave et nyt bed ud i græsplænen. Det var ikke planlagt, men det skal nok blive flot.
Jeg fik fjernet en del fliser og lagt nogle nye omkring mit nye krydderurtebed. Det er ikke færdigt endnu, så det vender jeg tilbage til på et senere tidspunkt.
Jeg fik ryddet en masse op rundt omkring, bl.a. i planteværksstedet. Her har jeg alle de planter, som er til overs fra bedene, og skal have et nyt voksested.

Det fik mig til at huske på, at jeg skal blive bedre til at sætte skilte i potter. Det er lidt svært at se, om planten er død eller den først skal spire senere, når man ikke ved, hvad det er for en. Men der dukkede også overraskelser op, som denne grønne purpursolhat, som jeg havde købt, men ikke fik plantet i efteråret.

I køkkenhaven fik jeg lagt løg og kartofler, og sået persille, salat, gulerødder og kål. Ikke helt som planlagt. Det meste skete faktisk først idag, da tiden løb fra mig. Men nu er det gjort, og så må det godt regne. Der er ved at være ret tørt.

Det går stærkt med løgvæksterne i varmen, og hyacinterne er ved at takke af. Det er påskeferien også. Den har været dejlig, men jeg kunne nu godt bruge lidt mere af den. Jeg har stadig græsplæne tilbage 😉

19 thoughts on “Ups der røg et stykke af græsplænen igen!

 1. Det er skønt at have noget at tage af fra planteværkstedet når der pludselig er opstået et nyt bed:)) Jeg er lidt misundelig på dit store udvalg;) Vi er mange der har nydt de dejlige påskedage.

 2. Det bliver spændende med dit nye bed 🙂 Og det er da dejligt, at du bare kan gå hen i “planteskolen” og hente planter 😉

  Heldigt med purpursolhatten, for de bryder sig ellers ikke om at stå i potter udenfor om vinteren.

  1. Nå, så har jeg været heldig med purpursolhatten. Det vidste jeg slet ikke. Den har bare stået og puttet sig mellem alle de andre potter i den kolde vinter.

 3. Ih, hvor jeg kender det med at tage munden for fuld af idéer og planer. Men det er jo også drivværket i haven 🙂

  Læste igår en sigende sætning om haven; “De konstante forandringers og det evige arbejdes legeplads”. Så sandt som det er sagt 🙂

  1. Du har fuldstændig ret i, at det er drivværket i haven. Det med at lave om og nyt hele tiden. Man kan slet ikke lade være 🙂

 4. Det er svært at forstå hvorfor der skal knokles så hårdt når man har ferie 🙂 men vi er nok flere som har det på samme måde 🙂

  Det er nogle fine billeder du har, og et dejligt nyt bed du har fået lavet dig.

  Hvis du har lyst må du meget gerne sætte begynderhaven.dk på din blogliste.

  1. Hej Martin

   Jeg er faktisk tit inde på din blog, så jeg vil gerne sætte den på min blogliste. Jeg var bl.a. glad for dit indlæg om Stevia. Jeg skyndte mig at lave stiklinger, da jeg havde læst dit indlæg i starten af april.

   Jeg vil også gerne kommentere på dine indlæg, men hvordan gør man det?

   1. Jeg har ikke fået installeret det modul der gør det muligt at kommentere på indlæg endnu. Min side er sat op på en anden måde end din, så det kræver lidt mere at få kommentarer osv. gjort tilgængelige.

    Jeg er glad for at det jeg skriver kan bruges til noget 🙂

 5. Jeg skal da lige love for,at du har fået lavet en masse her i påsken.
  Kan godt forstå fristelsen til at fjerne mere plæne, det har jeg gjort nogle gange, og det ender somend med, at der smutter lidt mere her på at tidspunkt, selvom der ikke er meget tilbage at tage af.
  Det bliver spændende, hvad du planter i dit nye bed 🙂

  1. Det er nok heller ikke det sidste stykke plæne, som bliver til bed. Men for i år er det slut 😉

 6. For nylig kom jeg til at bestille 17 stauder på en netplanteshop med ophørsudsalg ( Kirstens Stauder ) – så jeg skal også i gang med at “stjæle” lidt mere af græsplænen til et større bed næste weekend :o). Jeg har ikke så mange ekstra planter dette forår, for jeg kom til at forære det meste til nogen veninder der var på besøg sidste sommer.
  Hilsen Berit

  1. Jeg ender altid med mange planter, for jeg nænner ikke at smide dem på komposten. Jeg har foræret væk, og var på plantemarked i september og solgte rigtig mange. Men jeg har stadig en del. Det er ret hyggeligt arbejde at “redde” planter 😉

 7. Ups, det kan jo ske, at der forsvinder noget af græsplænen. Faktisk sker det ret tit :-). Egentlig burde haveejere have ret til at gå på deltid i forårsperioden. Det er jo ofte til manges glæde, at vores haver ser fine ud og blomstrer ;-). I øvrigt nogle dejlige narcisser i forrige indlæg!

  Ha´en god aften
  Birgitte

  1. Deltid vil være fint eller måske ligefrem orlov i april og maj 😀 Selvfølgelig med løn 😉

 8. Hej
  Ja det kan jo ske at der ryger noget af græsplænen 😉 Bliver spændende at se dine bede senere..
  Jeg er også ved at planlægge et nyt bed men det er med roser.
  Mange hilsener Karina

 9. Sikke en aktiv påske, der er mange projekter at se tilbage på – skønt. Måske jeg er en af de få, der har fået farve i ansigtet, jeg holder nemlig stadig ferie på Læsø, hvor der ikke er nogen have at passe.

  Dejligt planteværksted – lækre godbidder ;o).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield