Blomster, Ukrudt, ,

Hornvioler som ukrudt

Jeg kiggede lige en ekstra gang, da jeg så små lilla hornvioler imellem nøddestenene på gårdspladsen.

De må have sået sig selv, og er åbenbart ret sejlivede. Vi har haft en ret lang tør periode, og der bliver ofte gået lige der, hvor de er kommet. Men på trods af det, er de spiret og allerede kommet i blomst. Jeg havde krukker med lilla hornvioler stående samme sted sidste år, så det må være derfra, de er kommet.

De spirer rundt omkring på gårdspladsen som på billedet, og egentlig er det jo ukrudt ligesom græs, mælkebøtter, hyrdetasker og alt det andet jeg hiver op. Men de får lov at blive indtil videre. Selv om gårdspladsen er på ca. 12 x 12 meter vil ikke bruge miljøskadelige ukrudtsmidler, så den bliver for det meste håndluget. Det er måske derfor, at jeg nu har så pænt ukrudt 🙂