Blomster, Ukrudt

Hornvioler som ukrudt

Jeg kiggede lige en ekstra gang, da jeg så små lilla hornvioler imellem nøddestenene på gårdspladsen.

De må have sået sig selv, og er åbenbart ret sejlivede. Vi har haft en ret lang tør periode, og der bliver ofte gået lige der, hvor de er kommet. Men på trods af det, er de spiret og allerede kommet i blomst. Jeg havde krukker med lilla hornvioler stående samme sted sidste år, så det må være derfra, de er kommet.

De spirer rundt omkring på gårdspladsen som på billedet, og egentlig er det jo ukrudt ligesom græs, mælkebøtter, hyrdetasker og alt det andet jeg hiver op. Men de får lov at blive indtil videre. Selv om gårdspladsen er på ca. 12 x 12 meter vil ikke bruge miljøskadelige ukrudtsmidler, så den bliver for det meste håndluget. Det er måske derfor, at jeg nu har så pænt ukrudt 🙂

12 thoughts on “Hornvioler som ukrudt

 1. Dejligt med overraskelser..
  Blev selv overrasket sidste år da der pludselig stod små petuniaer i blomst på min terrasse også selvsået..Havde slet ikke set dem som planter.
  Fortsat god aften

 2. Hornfiolen er en skikkelig tøffing! Jeg har også opplevd at de kommer opp om våren, på de merkeligste steder =) Den bringer bud om vår, eller forår, som dere danskene sier! Våren er en herlig tid, den aller beste!

 3. Jeg har oplevet det samme mellem brostenene nær hoveddøren, hvor jeg sidste år også havde hornvioler i potter. De er simpelthen så søde 🙂

 4. Nydelige stemor – hornvioler du har. Det er så morsomt når de frør seg rundt i hagen, for en vet aldri hvilken farge de kan få da de ikke er frøekte.

  1. Nej, jeg fandt også ud af, at de ikke er frøægte. Der var nogle med gul midte, og det har jeg ikke haft.

 5. Det er alltid spennende med frøplanter som dukker opp av stemor. Jeg har altid mange som dukker opp her også. Det er i hvertfall et pent ukrudt 😉

 6. Til tider må man bare forundres. Købte et brev frø med de fineste “Sir Henry” Hornvioler for år tilbage. De skulle forkultiveres allerede i februar og jeg betragtede dem som en lidt mere “besværlig blomst” De blev plantet ud i min gårdhave og siden hen har jeg haft dem her, der og alle vegne hvert eneste år. Det er skønt 🙂

  1. Jeg synes også, at der er nogen som er besværlige, og så bliver man forundret over, at de nogen gange sår sig selv. F.eks. har jeg tit Kæmpeverbena, digitalis og apppelsin- og citrontagetes. Problemet er bare, at man ikke er sikker på det hvert år 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield