Article
11 comments

Blomster i skoven lige nu

At anemonerne er begyndt at blomstre, betyder noget særligt. Så er det bare forår.

Jeg plukkede både hvide og blå anemoner til et par små vaser.

Men vi fandt også andre blomster i skoven i går. Klik på billederne, så får du dem i stort format.

11 Comments

 1. Sikke en masse yndige forårsbebudere du fandt i skoven – imponerende!

  Reply

 2. Hej Ina. Tak for hilsnen på min blog 🙂
  Og for søren da nogle billeder af forår du har her. Er helt misundelig:) Skovanemonerne er i min have kun lige begyndt at vise sig. Men men foråret er her og det er bare SÅ dejligt 🙂

  Reply

 3. Hej Ina
  Tak for din hilsen på min blog, og sikke skønne forårsbebudere. Den sidste som du ikke har navnet på er lungeurt, egentligt et lidt mærkeligt navn, der er nok en historie med helbredende effekt bag, men den kender jeg ikke. Blomsterne skifter farve fra tidligt til sen udspring, og det er en fin detalje. Den findes også som haveafart, bl.a. med hvide pletter på bladene (plettet lungeurt).

  Reply

  • Nå, det er en lungeurt. Tak for det. Jeg kender plettede med pink blomster, som jeg har haft i min have, men er kommet til luge bort. Jeg ved de findes i mange farver, men jeg havde ikke lige troet, at den i skoven var en af dem.

   Reply

 4. Hov, må lige tilføje at den du kalder Ungarsk anemone hedder blå anemone, og er den Kaj Munk skev en sang om med parallel til besættelsen. Den er ikke i familie med den hvide og den gule anemone (det kan nemt ses på de grønne blade), men alle er hjemmehørende i DK, hvorimod de blå eller lilla anemoner som kaldes baltiske anemoner ikke er hjemmehørende arter. Det blev en længere smøre, håber du ikke tager det ilde op, men jeg holder meget af netop den blomst 😉

  Reply

  • Jeg tager det overhovedet ikke ilde op. Jeg vil gerne have, at det er det rigtige der står. Jeg har skrevet ungarsk anemone, fordi jeg troede at det var den. Jeg har set den hos http://www.9haven.dk/billeder-f%C3%B8rste-forarsdag/#comments. Prøvede lidt på nettet, og navnet blå anemone bliver brugt lidt i flæng om forskellige slags. Denne her http://www.havenyt.dk/2009/uge15/ er det i hvert fald ikke, så ligner det mere Jespers fra 9 haven. Men jeg har ikke slået det op i en flora eller lignende. Jeg må en tur på biblioteket. Det her blev også en lang smøre, men det gør da ikke noget 😉

   Reply

 5. Tjaa…, jeg kan godt se at det er nemt at blive navne forvirret, jeg skal ikke kunne sige om de sælges under flere navne på planteskolerne, men den blå du finder vildtvoksende i skoven med 6 kronblade og hjerteformede grønne blade ved jorden er i hvert fald den blå anemone.

  Reply

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield