Havearbejde

Weekend i haven

En skøn, skøn weekend med masser af havearbejde. Jeg havde også en feriedag fredag, så det var en dejlig lang weekend. Det har så resulteret i meget ømme lemmer og ryg, og det bliver sikkert værre i morgen.

Krydderurtebed fredag formiddag. Krydderurterne er netop fjernet og sat i urtepotter
Krydderurtebed fredag formiddag. Krydderurterne er netop fjernet og sat i urtepotter

Jeg har som sædvanligt lagt store planer for haven.  Men i år har jeg ellers lovet mig selv, ikke at grave flere bede ud af græsplænen. I det hele taget ikke så meget entreprenørarbejde, som forvandler haven til en byggeplads, og udsætter min krop for ekstremer. Men nu var der lige det her firkantede grimme krydderurtebed, som skulle nedlægges og forvandles til et organisk formet bed, som matchede resten af prydhaven.

Krydderurtebed lørdag aften. Abstraher lige fra hegnet. Naboen og jeg ved god, at vi skal gøre noget!

Det blev til ret meget gravearbejde, tung trillebørskørsel og stenslæben. Yngste datter hjalp til et par timer, dejligt. Det blev ikke færdigt i denne weekend for der skal skæres fliser til. Min nabo har heldigvis et apparat, som kan klare sådan noget, og det bliver så i næste eller næste næste weekend.

Ind imellem det tunge arbejde fik jeg luget og ordnet en del staudebede og sat de første stolper til mit kvashegn. De store fotoegnede resultater er der ikke endnu, men de kommer.

Jeg tror, at jeg sover godt i nat….

20 thoughts on “Weekend i haven

 1. Det er så dejligt, når børnene også finder lidt hygge i at deltage i gøremålene i haven. Min søn på 3 var MEGET skuffet over, at stien hen til drivhuset var totalt blokeret i dag, da der var tømt for at få det vasket i bund…
  Glæder mig til at se dit nye krydderurtebed 🙂

 2. Spændende med krydderurterne. Har du fundet ud af, hvilke du skal have? Jeg skal nemlig selv til at plante en del indrammede bede ind med krydderurter 🙂

  1. Jeg har en del, som skal genplantes: Alm. Timian, Salvie, Fransk estragon, Belgisk syre, alm. Oregano, Purløg, citronmelisse. Derudover har jeg haft nogle overvintrende i havestuen: Citronverbena, Rosmarin, Oregano Hot and Spicy, Stevia. Til forspiring har jeg bl.a appelsintimian. Jeg har mange slag mynte, men de skal andetsteds sammen med løvstikke, og forskellige slags basilikum, som bliver i havestuen

 3. Det er skønt at have alle krydderurterne samlet ét sted – næsten. Jeg har selv planer om at plante krydderurter i et par halve whiskytønder – og måske bliver det i år 🙂
  Glæder mig til at se det færdige resultat.

  1. Det bliver lige i nærheden af bryggersdøren, og det er meget praktisk. Jeg har et andet krydderurtebed bagerst i haven. De bliver aldrig brugt i praksis ;.)

 4. *SMILER*…..havde du krydset fingrene bag ryggen da du lovede dig selv det……jeg har nemlig selv meget dårlige erfaringer med den slags løfter der indebærer “ikke flere bede i år” :0)

  Skønt at vejret atter tillader projekter i haven :0)

  Knus Dorthe

  1. Jeg prøver hvert år. Det ville jo være rart med lidt mere tid til nusseriet, og tænk hvis man kunne komme på forkant med ukrudtet for en gang skyld. Næste år….

 5. Ja, jeg trak ligesom Dorthe på smilebåndet af “ikke flere nye bede i år”. Måske den dag der ikke er mere græsplæne tilbage 🙂

  Ser rigtig godt ud dit nye krydderurtebed.

  Bedste martshilsner
  Birgitte

 6. Det er så svært at holde sig i skindet når man er engageret og altid kan se nye muligheder for forbedringer i haven. Det bliver godt med dit nye bed:)

 7. Jeg skal også i gang med et krydderurtebed i gården, så det var rigtig godt lige at læse din liste over krydderurter. Der er mange, der lyder som noget jeg også skal prøve.
  Er spændt på at se dit nye bed 🙂

  1. Jeg tror, at jeg vil have et indlæg om krydderurter, når jeg har fået anlagt bedet. Sådan et med lister over, hvad jeg har. Jeg kommer i tanke om flere, som jeg ikke har nævnt bl.a. Ananassalvie og selleripersille

   1. Det vil jeg glæde mig til at læse.
    Her du selv været i gang med at så eller er de købt? Måske du kan anbefale et godt sted at købe krydderurter?

    1. Jeg sår mange. Har købt spændende frø hos Camilla Plum og Frøbutikken. Men ellers bliver det lidt lokalt på plantemarkeder og fra Kiselgården i Ugerløse. Jeg bliver altid tiltrukket af krydderurteforhandlere på markeder og lignende.

 8. Til Birgitte og Lisbeth
  Det er nok en utopisk tanke ikke at anlægge nye bede. Som min mand sagde “Når du har gravet hele græsplænen op, lejer du vel bare noget mere jord af naboen”. Men det har jeg hårdnakket benægtet!

 9. Jeg er også spændt på at se dit nye krydderurtebed. Som alle jer andre går jeg også i overvejelser om at grave lidt mere af græsplænen…
  Flot med nogle nye fotos foroven på hjemmesiden, jeg tænker at det er aktuelle fotos fra haven, men er din vibeæg så langt fremme naturligt eller er det en forspiret en?

 10. Det er aktuelle fotos fra haven, men vibeæggene er købt i potte på planteskolen og sat i en krukke foran hoveddøren. Mine egne er endnu ikke kommet op. Ramsløgene er heller ikke fra min have, desværre. De er fra en tur i Fredriksdal i Helsingborg sidste år ved denne tid.

 11. Så spennende! Gleder meg til å se ditt bed til slutt:) Gjerdet også, for den del! Så heldig du er som kan være ute og jobbe! Her er det altfor kaldt og frossent til at det går. Håper det snart er min tur! Håper rygg og lemmer har det fint;) Ha en fin kveld:)Cathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield