Ture, , ,

Svenske fristelser

I går gik turen til det sydsvenske. Det var havemessen Skånska Trädgårdar i Malmø som trak. Så ældste datter og jeg tog bilen og tøffede over broen. Der var mange andre forårshungrende store og små mennesker, som også ville til messe med havedimser. Køen var flere hundrede meter lang, så vi havde vores betænkeligheder, og fik associationer til dengang vi stod i kø i 50 minutter for at se Frederik og Mary’s nyrenoverede Palæ. Men det tog heldigvis ikke mere end ca. 10 minutter, så kom vi ind.

Kort over Skåne udført i kartofler

Der var også mange mennesker indendørs, ægte messestemning. Men selvfølgelig var der masser af skønne stande med frø, planter, redskaber, blade, bøger og andet haverelateret. Da vi var blevet godt mætte af havestande, men til gengæld blevet godt sultne, fandt vi en café, hvor vi på ægte svensk manér fik en bagt kartoffel med rejesalat og bacon.

Ældste datter var blevet pålagt, at sørge for at jeg ikke kom hjem med flere frø. Det gjorde jeg heller ikke. Det blev til stiklinger af chokolade cosmos, næsten sorte petunier, knolde af Rudbeckia Black beauty og en stak haveblade. Ældste datter fik et kit til champignondyrkning. De skulle kunne gro godt under sengen!Det tror jeg på 😉

Skøn dag i går med masser af inspiration, men nu skinner solen og temperaturen stiger. Vinduerne og krukkerne står på dagens program.

Billeder fra messen. Klik på dem for at få dem i stort format.