Løg og knolde

Lilla igen

Nu er der masser af lilla i haven igen. Jeg er lidt til den lilla side, så det sætter jeg stor pris på.

Da jeg flyttede ind i haven for 6 år siden, var der faktisk ikke nogen krokus. Der var i det hele taget ikke ret mange forårsløg. Hvert efterår lægger jeg nye løg, så efterhånden er der en del. Rent farvemæssigt er det de hvide og lilla farver, som havner i indkøbskurven hver gang. Man kan få dem i mange nuancer og striber indenfor lilla. Lidt svagt gul er også fint. Men gule krokus har jeg aldrig købt. Jeg har et par stykker, som jeg har flyttet rundt på et par gange, indtil de har fundet deres rette plads i haven.

Klik på billederne for at få dem i stort format.

Krokusløg køber jeg flere af igen til efteråret, men de bliver sikkert i de lilla nuancer igen. Lilla holder bare 😉

16 thoughts on “Lilla igen

 1. Lyder som mig..jeg er også glad for den lilla og har igennem de sidste par år sat op mod 700 krokuser. Og det begynder at give gevinst nu..Et skønt lilla tæppe breder sig ud over vores lille frugtlund.
  Synes de er så skønne de små forårsbebudere…
  God dag herfra

 2. 700 lyder af meget. Men når jeg tænker efter, tror jeg snildt, jeg kommer derop også. Hvis ikke mere 😉

 3. Så nydelig farge det var på de første der. Lyser jo virkelig opp 🙂
  Krokus er vakkert. Her er for tidlig for krokus enda, men jeg har vært på gartneri og handlet noen så jeg kan jukse i en krukke 🙂

  1. Jeg har også købt mange løgplanter og sat i krukker. Der gør jo ikke noget, for de kan puttes i jorden bagefter. De er vist også overvejende lilla 😉

 4. Her snør det i dag, og de små knoppene på krokusen er gjemt.
  En nydelig lillafarge på dine krokus, minner meg på hva jeg har å glede meg til. Takk skal du ha!

  1. Uh sne. Det har blæst rigtig meget i dag, en strid vestenvind. Men sne er der heldigvis ikke tegn på 😉

 5. Jeg har 1 krokus 🙂 Men jeg tror jeg bliver nødt til at købe nogle til efteråret.

  1. Krokus er så skøn en forårsbebuder, at de er svære at undvære i haven 😉 Du må ud og købe nogle.

 6. Kære Ina
  Nu har jeg endelig haft tid til en lille rundtur på din side – og jeg har været rigtig godt underholdt. Jeg har nydt alle dine fine billeder og små arrangementer rundt omkring – og jeg må simpelthen ud i haven og overtale mine lammeører til at speede lidt op, så de bliver større og flere, så jeg kan komme igang med at lave fine kugler og kranse af dem. Det må jeg bare prøve en dag.
  En rigtig dejlig aften til dig herfra.
  Hilsen Dorthe Christina

  1. Lammeører er uundværlige. De kan gro næsten hvor som helst, og de kan bruges til så meget 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield