Løg og knolde

Forårsløg i det fri

Nu er der for alvor kommet gang i forårsløgene. For en uge siden måtte jeg lægge metalgitter hen over bedene tæt på huset, fordi kattene raserede de spirende forårsløg, når de skulle dække deres efterladenskaber.

Hyacint

I dag tog gitteret af og ryddede ukrudt og blade væk. Ud over vintergækker og krokus, var der nu også kommet hyacinter og dorothealiljer. Gitteret er kommet på igen. Jeg tør ikke risikere, at kattene spolerer det hele igen. Det hele skal lige gro lidt mere til, så om en uges tid tager jeg gitteret helt af.

Dorothealiljer Leucojum vernum, krokus og meget små perlehyacinter

Jeg ryddede også forhaven for blade. De sidste par år har lagt masser af krokusser, vintergækker og perlehyacinter i bedet ud mod vejen. Jeg fjernede et tykt lag blade, og rigtig nok var der masser af forårsløg på vej.

Det bliver flot om en uge eller to, når de springer ud. Det er krokus i forskellige lilla nuancer.

Jeg havde en skøn eftermiddag i haven med havearbejde uden at det var bidende koldt. Jeg blev ved til tusmørket kom. Nu er havesæsonen startet 😉