Løg og knolde

Forårsløg i det fri

Nu er der for alvor kommet gang i forårsløgene. For en uge siden måtte jeg lægge metalgitter hen over bedene tæt på huset, fordi kattene raserede de spirende forårsløg, når de skulle dække deres efterladenskaber.

Hyacint

I dag tog gitteret af og ryddede ukrudt og blade væk. Ud over vintergækker og krokus, var der nu også kommet hyacinter og dorothealiljer. Gitteret er kommet på igen. Jeg tør ikke risikere, at kattene spolerer det hele igen. Det hele skal lige gro lidt mere til, så om en uges tid tager jeg gitteret helt af.

Dorothealiljer Leucojum vernum, krokus og meget små perlehyacinter

Jeg ryddede også forhaven for blade. De sidste par år har lagt masser af krokusser, vintergækker og perlehyacinter i bedet ud mod vejen. Jeg fjernede et tykt lag blade, og rigtig nok var der masser af forårsløg på vej.

Det bliver flot om en uge eller to, når de springer ud. Det er krokus i forskellige lilla nuancer.

Jeg havde en skøn eftermiddag i haven med havearbejde uden at det var bidende koldt. Jeg blev ved til tusmørket kom. Nu er havesæsonen startet 😉

14 thoughts on “Forårsløg i det fri

 1. Dine hyacinter er godt nok langt fremme, og det ser ud som om din forhave bliver meget flot med alle de krokus.
  Snart skal vi ordne have med pandelampe på 🙂

 2. Hvor ser det dejligt ud 🙂
  Dine krokus og hyacinter er dog noget længere fremme, end de er her inde midt i det kolde Jylland.

  Hilsen Vivik

 3. Hyacinten står helt oppe ved husmuren, så det er nok derfor den så langt fremme.
  Det bliver skønt med aftenarbejde i haven 😉

 4. Dine forårsbebudere er noget længere fremme end mine..Men mine har været dækket af sne i meget lang tid så måske derfor ..Er sikker på at det bliver et skønt syn når de springer ud om kort tid..

 5. Jeg blir helt dårlig når jeg ser hvor langt våren er kommet hos deg. Her er det bare sne og atter sne 🙁
  Kos deg i hagen i dag da!

  1. Nåede desværre ikke i haven idag. Kom først hjem fra arbejde, da det var mørkst. Men i morgen har jeg tidligere fri, så der tager jeg revance 😀

 6. Sikke da et herligt syn af forår hjemme hos dig 😉 Hvor er det skønt at se. Jeg er helt vild med Dorthealiljer – Fik en stak afblomstrede af naboen sidste år, men endnu ingen af dem har vist sig….

  Hilsner fra Mette

  1. Da jeg så din kommentar, kom jeg til at tænke på, at der er forskellige stavemåder.Jeg ved godt, at man både kalder dem Dorothealiljer og Dorthealiljer og spekulerede over, hvad der egentligt var det korekte. På nettet og i de diverse havebøger er det lidt fifty-fifty, hvad de bliver kaldt. Jeg fandt dem i min gamle “Nordisk illustreret havebrugsleksikon” fra 1912, og der bliver de kaldt Dorothealiljer. Det latinske navne er det samme, så kært barn har mange navne 😉

 7. Det er helt utroligt som man kan se det gro dag for dag. Mine hyasinter er slet ikke så langt fremme som din, men krokuserne begyndte at vise farve i weekenden.
  Jeg har ingen forhave, men har dog 2 krukker ved døren og dem fik jeg i weekenden plantede til med de små påskeliljer, hornvioler og krokus. Det er så dejligt at blive mødt af forår når man kommer hjem fra arbejde 🙂

 8. Vores hyacinter har lige nøjagtig stukket næsen frem, men der endnu ikke skyggen af en blomst. En forhave fuld af forårsblomster er en dejlig ting og skønt for de forbipasserende!
  Og, dejlig var det i haven i weekenden. Måske skulle vi som Lene købe en pandelampe 🙂

  Bedste havehilsner
  Birgitte

 9. Tak for din hilsen.Får da helt præstationsangst når man ser hvor fin din have allerede ser ud. Min er stadig dækket af blade, men nu hvor kalvene kan klare sig selv, får jeg forhåbentlig mere tid.
  Bedste hilsner
  Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield