Havebassinet

Dun fra en hammer

Naturfænomenet fra forrige indlæg er modne frøstande fra dunhammere, som er faldet ned på jorden.

De har nogle meget fine dun, som spredes effektivt med vinden. Vi har et lille havebassin, hvor der sidste år begyndte at vokse dunhammere i den lave del af bassinet. De må have kommet med vinden langvejs fra, for vi har ikke plantet dem, og vi er omgivet af marker.

De var meget dekorative med frost på i januar.

Bredbladet dunhammer, Typha Latifolia,  er meget kraftigt voksende, så de skal tyndes meget ud hvert forår, hvis man vil have dem i sin havedam. Det ved jeg ikke om vi fortsat vil. Havebassinet, altså den del med vandoverflade, er min mands domæne i haven, så det afgør han. Jeg står for resten af haven 😀

8 thoughts on “Dun fra en hammer

  1. Jeg klarte jo å gjette at det var frø, men av hva det visste jeg ikke.
    Angående ditt spørsmål, jeg har varme på i drivhuset og i natt hadde vi 6 minusgrader ute. Nå lengter jeg desperat etter våren.

    1. Her har vi også 5-6 graders frost om natten. Men vi har ikke mere sne og dagene er fine, så man kan heldigvis komme i jorden i haven.
      Øh, nu ved jeg ikke, hvad fodboldkampen blev, men de bedste vandt vel 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield