Træer, Træer og buske

Søndagsarbejde i haven

Så står den på uventet arbejde i haven. Blæsevejret har flækket et gammelt kirsebærtræ i Hønsegården.

Det havde to stammer. Den ene (den i midten afbilledet) står stadig som før. Den anden forgrenede sig i to ca. 1½ m oppe. Træet er nu flækket i forgreningen, og den ene halvdel er væltet ned i Hønsegårdens køkkenhave. Som det ses på billederne af stammen har det nok været undervejs længe. Roden er også flækket, så der nu er en halv meter imellem de to stammehalvdele.

Det har taget det halve af et naboens blommetræ med på vejen. Det står stadig i spænd, og har derfor ikke væltet hegnet endnu. Det er jeg jo glad for, men det er nok en stakket frist, så det kommer vi til at gøre noget ved.

Her er toppen af træet i køkkenhaven. Det er ca. 8 meter højt, så vi har et par timers arbejde foran os i dag.

5 thoughts on “Søndagsarbejde i haven

 1. Hold da op!! Det kan I da vist godt få en ½ time til at gå med. Så er det sandelig dejligt at vejret er blevet mere behageligt at færdes ude i.
  Rigtig god arbejdslyst fra fru friis :o)

 2. Ærgerligt hvis det var et godt kirsebær. Håber I redde den ene halvdel af træet, hvis rodden da ikke er for blottet. Vi er også igang i haven og arbejdet giver varmen, så pyt at det kun er 4° – det er dejligt arbejdsvejr!
  God arbejdslyst 🙂

 3. Åh, hvor er det synd for Jer! Et så skamferet træ! Det gør helt ondt i hjertet! Hvad gør I ved det? Skal det helt væk? Eller skal reddes hvad reddes kan?
  Jeg har et kirsebærtræ, som er nærmest flækket på langs før min tid. Men nu har jeg boet her i 16 år, og det står stadig og bærer frugt hvert år. Ikke så overdådigt som det andet kirsebærtræ en halv snes meter væk, men det skal blive stående så længe det kan, dels fordi skamferede træer også kan være smukke på deres egen måde, dels fordi den sort kirsebær, jeg har på det store træ, kræver en nabo for at bære frugt.
  Happy gardening
  Jytte
  http://www.danishknitdesign.com

 4. Æv, æv. Vi har selv prøvet det for nogle år siden, blot smadrede træet vores hegn.
  Jeg håber I har en brændeovn, så I trods alt får lidt nytte af træet. Men ærgerligt er det, når man hellere vil have kirsebær end brænde.

 5. Der kommer et nyt blogindlæg senere i aften om, hvordan fældningen gik, og svar på flere af jeres spørgsmål. Men lige hurtigt kan jeg svare, at vi kunne beholde den ene stamme. Vi har brændeovn, så jeg håber, at der er noget brændværdi i kirsebærtræ. Det var godt nok hårdt arbejde, men vi fik en masse frisk luft til gengæld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield