Træer, Træer og buske

Søndagsarbejde i haven del 2

Nu sidder jeg her med ildrøde kinder og ømme arme, der sikkert bliver som svingende blylodder i morgen. Haveformen her i starten af februar er ikke værd at prale af. Men vejret var fint, plus 4 grader og ingen vind. Jeg har fået masser af frisk luft, og fik lokket gemalen ud i haven. Det er jo ikke værst.

Han er ellers ikke sådan en, som synes at havearbejde er særlig interessant. Men når det nu medfører brug af motorsav, så er det acceptabelt. Han har helt sikkert også arme, der skal overtales til at gøre noget i morgen. Vi måtte fælde den halvdel af træet, som var væltet ned i køkkenhaven. Vi tog det bid for bid fra kronen af og ned til roden.

Den anden halvdel af den flækkede stamme var meget stabil, og vi vurderede, at den kunne stå til næste gang vi har tid til at fælde den. Den anden stamme, som var uberørt af blæsevejret, får lov til at blive stående. Kirsebærrene er ikke så interessante, men vi har ikke så mange træer i haven, så vi bevarer alle dem vi kan. Desværre er der flere træer, som skal fældes i år år. Det gør ondt. Men vi har to forskellige slags japanske kirsebærtræer, som er gået ud. Sidste sommer var der ikke blade på det ene, og det andet havde kun blade på en tredjedel af træet, så de må væk. Derfor skal vi have plantet nye træer i haven i år.

Der blev godt med træ til brændeovnen, og en masse kvas. Jeg har længe haft lyst til et kvashegn, både fordi det ser godt ud, og fordi det er en god måde at komme af med grene og kvas. Jeg tror, at det må være et af forårets projekter. Der er flere her i blogverdenen, som har skrevet om det, og har givet mig lyst til at gøre noget ved det. Der var også en god praktisk How to do artikel om kvashegn i Praktisk økologi nr. 5/2010, som jeg lånte på biblioteket. Men nu skal der bare slappes af med en god kop te resten af aftenen.

2 thoughts on “Søndagsarbejde i haven del 2

    1. Jeg glæder mig også til at komme i gang. Jeg er ikke helt sikker på, hvor det skal være. Min have er ikke så stor, og et kvashegn fylder godt i bredden, så jeg skal lige have et par dages betænkningstid. Materialerne har jeg jo 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield