Frø,

Opgradering af frøposer

Frøposer er meget forskellige. Der er de lækre, som man har lyst til at have stående fremme et par dage, når man lige har købt dem. De andre ryger direkte i kassen med de andre poser, til de skal bruges. Nogle er med farvestrålende billeder, andre nostalgiske i brune poser og nogle i enkle plastposer. Det er selvfølgelig indholdet, som er det vigtigeste, men selve posen har også et praktisk formål ud over opbevaring af frøene. Jeg er langtfra et omvandrende planteleksikon, så jeg har ofte brug for nogle supplerende oplysninger som f.eks. dansk og latinsk navn, højde, såtidspunkt, blomstringstid, rækkeafstand, høsttid eller holbarhed. Nogen gange forstår jeg heller ikke, hvad der står på posen, hvis det f.eks. kun står på latin eller hollandsk. Det visuelle kan også være nødvendigt. Nogle er gamle kendinge som f.eks. morgenfruer, og her er navnet nok. Nogen gange skal jeg lige se billedet, og så ved jeg hvad det er for en plante. Andre gange er det en kombination af tekst og billeder, der skal til. Informationsniveauet på poserne er meget varierende alt efter forhandler.

Fin pose fra Erigeron og kedelig grå, med håndskrevet tekst

Flere af frøforhandlerne henviser til deres hjemmeside for yderligere oplysninger. Men det er lidt bøvlet, når man f.eks. skal så. Min hukommelse rækker ikke altid fra computeren inde stuen og ud i køkkehaven. Derfor printer jeg ofte oplysningerne ud og klippe-klistrer eller hæfter dem på frøposerne.

Påmonteret billede og tekst

Jeg kunne selvfølgelig også selv designe nogle smarte poser på computeren, men der er jeg ikke nået til endnu.

med klistermærker på

Jeg gemmer mange frø fra år til år, så der går lidt frimærkesamling i opbevaringen af poserne. Meget hyggeligt nørderi i den mørke tid.