Article
0 comment

Læggekartofler hos boghandleren

Jeg er kommet lidt sent i gang med at opdage kartoflens lyksagligheder. Jeg var langt over fyrre, før jeg rigtig begyndte at sætte pris på den som andet end basisføde og tilbehør. Derfor har jeg heller ikke ville bruge plads i min køkkenhave til kartofler. De fleste dyrker ikke køkkenhave i dag af økonomiske årsager, og det gør jeg heller ikke. Det er glæden ved at dyrke og spise sine egne grønsager. Men for et par år siden var det, at jeg begyndte at leje et stykke af naboens have, og så fik jeg masser af plads til at boltre mig på. Da så Haveselskabet havde et medlemstilbud fra AKV Langholt med 3 forskellige slags udvalgte læggekartofler i spirekasser, var det springbrættet til hjemmeavlede kartofler i min(naboens) have.

Foto lånt fra firmaet

Jeg har fortsat med at købe mine læggekartofler hos AKV Langholt. Kvaliteten er i top, mængden er havevenlig med forskellige slags sammensatte pakketilbud. Sidste år prøvede jeg den pakke, som må være nr. 3 i år med den tidlige Monaco, den rosa Cerisa og altid gode Ditta. Det var gode kartofler alle tre, især den tidlige var skøn. Senere blev vi plaget af både skurv og skimmel, som satte en dæmper på nydelsen. Men i år flytter jeg kartoffeldyrkningen over i et stykke jord, hvor der aldrig tidligere har været dyrket kartofler, og så skulle det problem være løst. I år har jeg bestilt pakke nr. 1 med den tidlige Arielle, sommerkartoflen Linzer og igen Ditta. De sender dem i nogle smarte spirekasser. Princippet er, at når man vil begynde forspiringen tages låget af, og kassen sættes et passende sted. Jeg bruger min havestue som er kølig og lys. Jeg kunne sikkert godt bikse et par spirekasser sammen selv, men der er så meget man kan, men ikke får gjort. De her er både super anvendelige og pæne at se på i min havestue. I år er firmaet så gået over til GLS pakketransport. De leverer pakken til et afhentningssted, hvor jeg så kan hente min pakke. Jeg vælger selv hvilket, når jeg har tastet mit postnummer ind. Mine valgmuligheder er bl.a. en købmand i Stenlille, boghandleren i Tølløse og  Blockbuster i Holbæk. Nogle lidt sjove valgmuligheder ind imellem! Men en Ok løsning for os, som ikke er hjemme om dagen, og den vinder mere og mere frem blandt webshops for at holde fragtpriserne nede. Det bliver boghandleren i Tølløse, som jeg kommer forbi hver dag på vej hjem fra arbejde. Jeg får en SMS fra firmaet, når de er klar til levering. Seneste frist for bestilling af læggekartofler hos AKV Langholt er på onsdag d. 23. februar.

Skriv et svar

Required fields are marked *.


WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield