Litteratur, Miljø, ,

Fra Bo bedre til Praktisk økologi

Nu har jeg endelig fået meldt mig ind i Landsforeningen Praktisk Økologi. I årevis har jeg modtaget deres ugentlige nyhedsbrev www.havenyt.dk i min mailboks hver tirsdag. Jeg kan varmt anbefale det, og det koster ikke noget. Der er altid en her og status på havekalenderen, og nogle gode praktiske afsnit om, hvad der nu skal gøres i haven. Der er nok en overvægt på køkkenhavesiden, men det er også en af mine store interesser, og når jeg samtidig får haveselskabets nyhedsbrev om torsdagen og dagligt følger Claus Dalbys blog, så er jeg egentlig meget godt dækket ind.  Ens interesser forandrer sig med tiden, og i den senere tid har jeg kun brugt ganske lidt tid på Bo Bedre, når det udkommer, selv om jeg godt kan lide bladet. Men nu er abonnementet sagt op,  og pengene bliver brugt til Landsforeningen Praktisk Økologi. Mit nye medlemsskab koster 345,00  kr. årligt, og for det får jeg det trykte tidsskrift Praktisk økologi og medlemskab af den virtuelle haveforening Havelyst.dk.

Bladbede og matrem

Jeg glæder mig rigtig meget til at få oprettet min have i haveforeningen. Jeg er begyndt, men det tager nok et par dage før jeg får får beskrevet haven med dens forskellige zoner, plantelister og sat billeder på. Der er omkring 150 haver i foreningen, og de er spredt ud over hele landet. Der er debatfora og dagbøger, som man kan deltage, diskutere eller læse med i. Min største bekymring er, om jeg nu både får tid til den nye haveforening og til blogverdnen samtidig med mit fuldtidsjob. Men jeg vil ikke undvære noget af det, så jeg skal nok finde tiden. Jeg tror bare, at det er bare opstarten som kan virke lidt overvældende.

I dag skulle mine piger købe ind og lave middagsmad. De havde frit slag, og det skulle så være noget, som jeg ikke plejede at servere. Det blev til hakkebøffer med pommes frites. De skyndte sig at vise mig pommes frites posen. Det var Änglamark, og hvis det var økologisk måtte det være spiseligt for mig!  Det smagte i øvrigt dejligt. Jeg er slet ikke fanatisk, men andre mælkeprodukter end økologiske finder som regel ikke ind i mit køleskab, og heller ikke andre æg end fra fritgående høns. Grønsagerne dyrker jeg selv eller køber som regel også økologisk, så det er nok ikke en helt forkert forening, jeg har fået meldt mig ind i.