Blomster, Frø, Sommerblomster, , ,

Så kom de første frø i jorden

Det er iskoldt ude og sneen daler ligeså fint ned. Foråret virker meget langt borte, men nu er det faktisk på tide at så :D. Jeg fik koldsået for en uges tid siden, og i dag fik jeg sået de første frø til indendørs forspiring. Det blev til knoldselleri, bladselleri, kardon, auberginefarvet stokrose og rosenslynge.

Rosenslynge, Rhodochiton atrosanguineum

Rosenslynger kunne godt vente lidt, men de er lidt tricky. De vokser meget langsomt i starten, så jeg giver dem en tidlig kickstart og lidt specialomsorg senere hen. Sidste år havde jeg sat dem til at vokse op ad bambuspinde. Det virker meget godt til stangbønner, men ikke til rosenslynger. De falder ned ad de glatte bambuspinde, og så ser det heller ikke så fikst ud. De fik en rusten jernkrone senere på sæsonen. Det var lidt bedre.

Jeg skal også have chili, men dem køber jeg som planter. Artiskok mangler jeg at så, men skal lige have købt frø først. Jeg havde glemt det!

Resten af forspiringen må desværre vente. Det er for tidligt endnu.