Frø, Shopping til haven, ,

Hva’ for en gulerod skal man vælge?

Nu har jeg ordnet og sorteret mine frøposer. Altså de gemte fra sidste år, som jeg tror stadig er spiredygtige, og de frø som jeg selv har indsamlet fra haven. Det betyder, at jeg med god samvittighed kan begynde at bestille nye hjem. Vidunderligt! En af de aller bedste vinter beskæftigelser er at studere frøkataloger, både de trykte og netbutikkerne. Især nyhederne er noget af det første, jeg kaster mig over, og der falder ofte lidt ekstra i indkøbskurven, som bare må prøves. I dag har jeg især koncentreret mig om grønsager og krydderurter. Portoen er sjældent særlig stor, når det kun er frø, så man kan godt tillade sig at bestille ad flere omgange. Jeg vil helst købe økologisk, hvis det er muligt, men er ikke fanatiker.

Brevkort købt hos Caspari

Udvalget af frø er nogen gange så stort, at det kan være svært at vælge. Jeg søgte på gulerod hos Fuglebjergaard, og der kom 26 forskellige frem, tomater 110 og  Chili 137.  De har rigtig mange økologiske frø til grønsager og krydderurter.
Den Økologiske Haves netbutik plejer også, at have et godt udvalg, men dags dato har de endnu ikke fået nye frø hjem.
Solsikken har også rigtig gode frø. Hjemmesiden kræver dog en vis tålmodighed, den er ret langsom.
Frøbutikken har mange gamle sorter og også økologiske frø.
Bjarne’s frø og planter er ikke økologisk, men har et meget stort udvalg af tomater, chili, og det er til en overkommelig pris.

Under menupunktet til højre Shopping til haven er der nogle flere frø-netbutikker, som jeg handler/har handlet i og kan anbefale.