Litteratur, Vinter

Handsker og haveblade

Der er stille ved plantebordet i Hønsegården. Jeg var lige en tur dernede for at se, hvordan det hele stod til. Det kriblede i fingrene for at komme i gang. Men indtil videre må handskerne blive på snoren. Jorden er enten for frossen eller smattet til at gå i gang med noget som helst.

Det ville ellers være fint, at få fjernet noget af alt det ukrudt, som er rundt omkring i bedene. Der er flere eksperter, som siger, at det er et godt tidspunkt at få has på det nu. Men det kan altså ikke lade sig gøre i min have. Græsplænen har ikke godt af for meget trafik, og bar jord i køkkenhaven er også for tidligt. Der er ikke så meget at gøre derude lige nu.

Det bliver bare til en tur med kameraet i dag. Jeg ved jo godt, at når havesæsonen for alvor går i gang, så er der alt for få timer i døgnet. Det er altså nu, der skal slappes af og lades op. Det vil jeg gå ind og gøre med det seneste nr. af Haven, som jeg ikke har fået læst færdigt endnu. Jeg har også lånt et par numre af Alt om haven og Praktisk økologi på biblioteket. Det er så ikke de nyeste numre, men det gør ikke noget. Det er god læsning, og det koster ikke noget.

P.s. De gode havehandsker af skind og de nyeste af gummi får ikke lov til at hænge ude hele vinteren. Dem opbevarer jeg inde i bryggerset 😉

2 thoughts on “Handsker og haveblade

 1. Hej Ina
  Sikke en fin have du har. Dejlige billeder.
  Super ide med overdækning over plantebordet, det ser rigtig hyggeligt og praktisk ud. Det vil jeg gøre efter:)
  Jeg så, at du i et tidligere indslag havde skrevet at kartoflerne skulle flyttes til en anden del af haven fordi du sidste år var hårdt ramt af skimmel og skurv. Jeg vil lige fortælle, at sidste år var frygtelig på det område på grund af det fugtige forår, den varme juli og den våde og lune eftersommer. Aldrig har jeg været så hårdt ramt af specielt skurv, selv om jeg dyrkede kartofler på et sted, hvor der i hvertfald ikke har stået karfofler de sidste 20 år.
  Bare du ellers holder et fornuftigt sædskifte, hvor der går omkring 6 år mellem kartoffeldyrkningerne.
  Et medlemsskab af Praktisk Økologi kan ellers anbefales:) jeg kan læse, at du er glad for bladet.
  Hilsen Lotte

  1. Hej Lotte
   Tak for dine fine kommentarer. Jeg håber også, at vejret bliver mere kartoffelvenligt i år.Jeg har flere gange tænkt på at melde mig ind i Praktisk Økolog, da jeg går meget ind for økologisk dyrkning. Jeg er også ivrig læser af deres nyhedsbrev http://www.havenyt.dk, så nu er det vist snart på tide, at jeg får gjort noget ved det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield