Blomster, Stauder,

En snefri have med roser og knopper

Nogen vil måske mene, at overskriften er at tage munden lidt for fuld lige nu. Men usandt er det heller ikke. Sneen er væk fra haven. Det er kun på gårdspladsen, at der stadig er driver tilbage. De kommer nok til at blive der, for nu kommer frosten igen. De har heldigvis ikke lovet sne foreløbigt. På en tur i haven fandt jeg juleroser, som næsten er sprunget ud. De har ligget godt gemt under sneen og bladene ser lidt fladmaste ud.

Julerose, Helleborus

Det er en supermarkedsplante, som jeg købte for et par år siden. Den blev plantet ud kort efter og blomstrer flittigt hvert år. Jeg fandt også grene med knopper. Her er det klatrehortensiaens knopper, som er på vej. Jeg tog nogle forsythiagrene ind og satte i vand. Spændt på at se, hvor lang tid der går, før de springer ud.

klatrehortensia

Jeg skal også lige huske at tømme mine baljer til opsamling af regnvand inden frosten kommer igen. Det er ikke sikkert, at de holder næste gang, de bliver bundfrosne.